Har du kastet deg på pavlova-bølgen? Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand og nå pryder den også mange mange kakebord rundt om i Norge på vår store dag. 17.mai er rett rundt hjørnet og hva passer vel da bedre enn å pynte pavlova med bær formet i det norske flagget? Det er veldig enkelt og ser jo utrolig fristende ut, synes du ikke?
For pavlova til 17.mai gjør du som følger:
Fyll og pynt
1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
2. Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rektangulær kake ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og «grop» til vaniljekrem og bær i midten som på bildet. Marengsen ser da ut som et rektangulært basseng.
3. Stek på midterste rille i 60 minutter.
4. Legg marengsbunnen forsiktig over på serveringsfatet. Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Bland forsiktig inn 3 dl vaniljekrem ved hjelp av en slikkepott (rør så lite som mulig for å bevare kremkonsistensen). Fordel utover den avkjølte marengsbunnen.
(Bruker du ferdig vaniljekrem bør du røre den myk før du blander den med den stivpiskede kremen. Da unngår du å måtte røre masse i kremen).
5. Skyll bærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire. Pynt kaken som et flagg.
Pavlova er glutenfri.
Marengsbunnen kan lages dagen før den skal brukes, men pynt marengsen like før servering for å unngå at den blir bløt.
2 Comments
Skal marengsen stå kaldt/romtem. hvis den lages dagen før?
Hei
den bør stå romtemperert med et kjøkkenhåndkle over. Da bevarer den både sprøhet og seighet 🙂