Crème brûlée med julekrydder

25. november 2017

Crème brûlée med julekrydder

Print Friendly, PDF & Email
   

Julen er høytid for selskaper og man inviterer gjerne flere til bords enn man gjør ellers i året. Det er utrolig hyggelig å fylle huset med venner og familie til de store, tradisjonsrike middagene. Julemiddager skal gjerne toppes med noe søtt til dessert og hva er vel da bedre enn å servere Crème brûlée med julekrydder. Denne desserten går raskt å lage, imponerer gjestene og har en deilig smak av jul som virkelig setter prikken over ien på julestemningen.

Crème brûlée med julekrydder kommer garantert til å falle i smak hos gjestene dine – julekrydrene gir en herlig smak av jul som virkelig evner å runde av en bedre julemiddag. I tillegg kan denne desserten lages dagen i forveien, slik at du kan bruke tid på å få julemiddagen på bordet og gjøre huset klart til at gjestene ankommer. Bare husk å ta serveringsformene ut av kjøleskapet en time før servering, topp med karamellsukker og server!

Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

 Du trenger

  • 1 pakke TORO Crème Brûlée
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • Julekrydder: 1/2 ts ingefær, 1/2 ts nellik, 1/2 ts pepper, 1/2 ts kanel

Tilberedning

  1. Bland de to posene fra pakken med TORO Crème brûlée med 3 dl melk, 3 dl kremfløte og julekrydderet
  2. Kok opp under omrøring. Fordel i seks serveringsglass.
  3. Sett serveringsglassene i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.
  4. Fordel 1 ts karamellsukker over hver porsjon 5 minutter før servering.

Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en Crème brûlée-brenner.

Tips: Crème brûlée kan lages dagen før, men ta den da ut av kjøleskapet ca. 1 time før servering.

Julemiddager skal gjerne toppes med noe søtt til dessert og hva er vel da bedre enn å servere Crème brûlée med julekrydder.

Julemiddager skal gjerne toppes med noe søtt til dessert og hva er vel da bedre enn å servere Crème brûlée med julekrydder.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

  1. Torunn Krokeide Hove sier:

    Hvor brukes julekrydderet da,
    Haes det i fløte blandingen, opp på, eller ????
    Er veeeeeldig fornøyet med at dere har begynt
    å lage denne desserten 😀
    Litt for søt, men kan jo ikke få både i pose og sekk. :*

    • Baking for alle sier:

      Hei Torunn
      Julekrydderet blandes inn med melken og fløten, slik at det er selve fløteblandingen som smaker jul. Karamellsukkeret drysses over på vanlig måte etter at fløteblandingen har stått kjørlig i serveringsglassene i minimum 4 t, det skal ikke være noe krydder på toppen eller blandet med karamellsukkeret. Håper det var til hjelp 🙂
      Så hyggelig at du er fornøyd med lanseringen, lykke til med å lage dessertene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *