Crème Brûlée med sjokolade

14. desember 2016

Crème Brûlée med sjokolade

Print Friendly, PDF & Email
   

Crème Brûlée regnes av mange som den ultimate desserten, perfekt til de finere anledningene som julebord eller nyttårsaften. Feststemte gjester med glitrende kjoler og pentøy kan knapt ønske seg noe bedre til dessert enn nettopp en Crème Brûlée med sjokolade.

Det mange kanskje ikke vet om Crème Brûlée er at den lar seg perfekt kombinere med smaker som sjokolade, krydder eller kaffe, i stedet for den originale smaken av vanilje. Opplevelsen av det harde lokket med den fløyelsmyke konsistensen under lar det ikke være noen tvil om akkurat hvilken dessert du spiser. For alle sjokoladeelskere der ute som alltid lar ønsket om noe med sjokolade styre dessertvalget får de nå i pose og sekk – nemlig en deilig Crème Brûlée med sjokolade. I tillegg er den enkel å lage.

Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

 Du trenger

Tilberedning

  1. Bland de to posene fra pakken med TORO Crème brûlée med 3 dl melk, 3 dl kremfløte og 4 ts kakao.
  2. Kok opp under omrøring. Fordel i seks serveringsglass.
  3. Sett serveringsglassene i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.
  4. Fordel 1 ts karamellsukker over hver porsjon 5 minutter før servering og topp med litt hakket mørk sjokolade

Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en Crème brûlée-brenner.

 Tips

 Crème brûlée kan lages dagen før, men ta den da ut av kjøleskapet ca. 1 time før servering.

For alle sjokoladeelskere her er en deilig Crème Brûlée med sjokolade.

For alle sjokoladeelskere – her er en deilig Crème Brûlée med sjokolade.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

4 Comments

  1. Anita Sæther sier:

    Kam crème brûlée varmes opp etter å ha stått til kjøling så den blir lun med grillet karamellokk ?

    • Baking for alle sier:

      Hei Anita
      Det anbefales ikke å varme opp igjen crème brûléene etter avkjøling, da dette vil påvirke konsistensen til desserten. Det beste er å la den stå i romtemperatur 1-2 timer før servering (etter avkjøling i kjøleskap) og rett før servering fordele karamellsukkeret over. Om du ønsker ett ekstra crispy lokk kan du bruke gjerne en crème brûlée brenner. Lykke til med å lage dessertene 🙂

  2. Bente Østrem sier:

    Og når skulle kakaoen oppi???

    • Baking for alle sier:

      Hei Bente
      Kakaoen blandes sammen med posenes innhold, melken og fløten. Beklager dersom dette ikke kom tydelig nok frem, innlegget er oppdatert slik at dette er tydeligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *