Crème Brûlée med kaffe

3. august 2017

Crème Brûlée med kaffe

Print Friendly, PDF & Email
   

For mange er det nå jobb, skole og hverdagsliv som er i fokus. Det er lett å ty til en ekstra kaffekopp for å holde ting gående, men visste du at kaffe også er perfekt for å løfte en kjent dessert til nye høyder? Crème Brûlée med kaffe er en fantastisk og spennende dessert som virkelig evner å runde av en bedre middag. Den fløyelsmyke konsistensen under det sprø lokket og kombinasjonen av kaffe og vanilje gir desserten det lille ekstra. Når du i tillegg kan lage den klar dagen før den skal serveres, så er det bare å prøve ut denne oppskriften.

Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

 Du trenger

  • 1 pakke TORO Crème Brûlée
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sterk kaffe (evt. 1 ts. instant kaffe)

Tilberedning

  1. Bland to poser med TORO Crème brûlée med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. Kok opp under omrøring. Rør inn fire spiseskjeer med sterk kaffe og fordel i seks serveringsskåler.
  3. Sett serveringsglassene i kjøleskap i 4 timer, eller til de har stivnet.
  4. Fordel 1 ts karamellsukker over hver porsjon 5 minutter før servering (karamellsukkeret vil stivne av seg selv når det får stå litt).

Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en Crème brûlée-brenner.

 Tips

 Crème brûlée kan lages dagen før, men ta den da ut av kjøleskapet ca. 1 time før servering.

Lag creme brulee med kaffe neste gang du har gjester

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *