Crème Brûlée med sommerbær

19. juni 2017

Crème Brûlée med sommerbær

Print Friendly, PDF & Email
   

Norske bær er et sikkert sommertegn og perfekte til å lage en sommerlig vri på dessertene i ferien. Når det først er sommerferie er det jo lov til å kose seg litt ekstra. Da er Crème Brûlée med sommerbær en fantastisk dessert som både gleder og imponerer. Bærene gir en frisk vri til den ellers søte crème brûléen og med det sprø lokket av karamellsukker får man en fristende kombinasjon som virkelig evner å runde av sommermåltidet på best mulig måte.

Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

 Du trenger

  • 1 pakke TORO Crème Brûlée
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g sommerbær (vi har brukt blåbær, bringebær og bjørnebær)

Tilberedning

  1. Bland to poser med TORO Crème brûlée med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. Kok opp under omrøring. Fordel i seks serveringsskåler. Jo lavere skålene er, jo bedre vil bærene synes. Her har vi brukt lave former og kaffeskåler.
  3. Legg bær forsiktig oppi slik at de stikker litt opp.
  4. Sett serveringsglassene i kjøleskap i 4 timer, eller til de har stivnet.
  5. Fordel 1 ts karamellsukker over hver porsjon 5 minutter før servering (karamellsukkeret vil stivne av seg selv når det får stå litt).

Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en Crème brûlée-brenner.

 Tips

 Crème brûlée kan lages dagen før, men ta den da ut av kjøleskapet ca. 1 time før servering.

Crème Brûléee med sommerbær er den perfekte avslutningen på sommermiddagen

Crème Brûléee med sommerbær er den perfekte avslutningen på sommermiddagen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *