Enkel og frisk Panna Cotta

4. juli 2018

Enkel og frisk Panna Cotta

Print Friendly, PDF & Email
   

Sommer, sol, grill og godt selskap – om sommeren er alle dager festdager og en fin anledning til å kose seg litt ekstra. Etter et nydelig måltid er det lite som smaker bedre enn en frisk og god sommerdessert. Panna Cotta har en fantastisk smak og konsistens, og er i tillegg kjempeenkel å lage. Får du besøk kan Panna Cottaen lages dagen før, slik at du får mer tid sammen med gjestene. Det eneste du da trenger å gjøre før servering er å helle på en topping og vips så har du en frisk sommerdessert!

Selv om man kan servere Panna Cotta med topping av både karamell og sjokolade er det vanligste å servere desserten med en frisk rød bærsaus for å balansere ut det søte. Den flotte kontrasten mellom hvitt og rødt gjør desserten til et imponerende syn på bordet, spesielt når den serveres i gjennomsiktige glass, pyntet med friske bær. Den gode fløtepuddingen med en rund vaniljesmak passer perfekt med en frisk bærtopping og gjør at man kan variere denne desserten til det uendelige.

Denne oppskriften gir 6 porsjoner og nytes best i godt selskap 🙂

Du trenger

  • 1 pakke TORO Panna Cotta
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 225 g bringebær eller jordbær
  • 100 g melis

Tilberedning

  1. Bland de to posene med TORO Panna Cotta med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. Kok opp under omrøring. Fordel Panna Cottaen i seks serveringsglass.
  3. Sett Panna Cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.
  4. Mens Panna Cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland 225 g bær (både bringebær og jordbær egner seg godt til Panna cotta) med 100 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausen glatt og press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.
  5. Hell et ønsket lag med bærsaus over Panna Cottaen før servering.

 Tips

 Panna cotta kan lages dagen før, men ta den ut av kjøleskapet ca. 1 time før servering.

Deilig Panna Cotta med frisk bærsaus

Deilig Panna cotta med frisk bærsaus

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

4 Comments

  1. Susannah sier:

    I’m not quite sure how to say this; you made it exlmreety easy for me!

    • Baking for alle sier:

      Hi Susannah
      So happy to hear that we made it a little easier for you to make a tasty Panna Cotta dessert. Hope you enjoyed it 🙂

  2. Deepinder sier:

    Hei, er det en pakke eller to med pavlova Toro ?

    • Baking for alle sier:

      Hei
      Dette er en oppskrift på panna cotta, ikke pavlova 🙂
      Du trenger bare 1 pakke til 6 porsjoner (oppi hver pakke er det 2 poser a tre porsjoner, slik at du kan bare lage en dersom dere er færre tilbords)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *