Fastelavnsboller med Nugatti

TORO Hveteboller
3. februar 2016

Fastelavnsboller med Nugatti

Print Friendly, PDF & Email
   

Fastelavn betyr kvelden før fasten og er en tradisjon fra mange år tilbake. I dag er det vanlig å pynte med fastelavnsris, også koser man seg med fastelavnsboller. Det mest vanlige er fastelavnsboller med krem, men noen har også syltetøy eller Nugatti mellom lagene. Lag den typen du liker aller best, eller kanskje flere ulike typer?

Søndag er den perfekte dagen for baking av boller. Ingenting slår lukten som sprer seg i huset når bollene steker i ovnen. Med denne fremgangsmåten blir det lite søl og få ingredienser som skal kjøpes inn og bollene blir luftige og saftige. Mens bollene hever kan man for eksempel plukke inn bjerkegreiner og pynte med fjær for fastelavnsris. En koselig ting å gjøre med barna.

For deilige fastelavnsboller med nugatti gjør du som følger:

Du trenger

  • 1 pose TORO Hveteboller
  • 3 dl vann
  • 50 g smeltet smør (eller margarin)
  • 1 sammenpisket egg til pensling

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • Nugatti Air
  • Ca 2 ss melis

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C.

Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller.

Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid.)

2. Kna deigen og rull til en pølse (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Del i 12-16 deler og trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller rundt. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time. Da blir de ekstra gode!

3. Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

4. Rett før servering pisker du fløte og sukker til en myk krem (følg godt med når du visper kremen, så den ikke blir til smør). Del de avkjølte bollene i to. Ha Nugatti Air på bunnen og fordel krem over. Sett på ”lokket”. Dryss over melis ved hjelp av en liten tesil og sett bollene på et serveringsfat.

TORO Hveteboller

Ta fastelavnsboller til et nytt nivå med deilig Nugatti under kremen.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

1 Comment

  1. Tonje sier:

    Dette så godt ut 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *