Festkake til nyttårsaften

18. desember 2017

Festkake til nyttårsaften

Print Friendly, PDF & Email
   

Nyttårsaften er en dag der feiring virkelig står i sentrum. Med fyrverkeri, stjerneskudd og god mat er nyttårsaften en fin avslutning på året som har vært og en flott start på det nye. En slik feiring fortjener en skikkelig festkake til nyttårsaften! Denne kaken er en kombinasjon av brownies og sjokolademousse, altså en vinner for alle sjokoladeelskere – og de er det mange av 🙂

Du trenger

  • 1 pose TORO Brownies
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 100 g smeltet smør eller margarin

Sjokolademousse

Pynt

  • Kremtopp
  • Sjokoladesaus

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Bruk en rund form på ca 22-24 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter.

3. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du sjokolademoussen. Bland de to posene med TORO Sjokolademousse med 3 dl melk. Pisk med en mikser i 5 minutter.

4. Fordel sjokolademoussen over brownien i formen og sett hele formen i kjøleskap i minimum 30 min.

6. Ta kaken ut av kjøleskapet og ut av formen rett før servering. Skjær rundt kanten med kniv for å løsne den fra formen. Pynt med kremtopper, sjokoladesaus og server!

 Allergiinfo!

Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk. Pynt da kaken med bær i stedet for krem.

 Tips

Denne kaken kan lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet over natten. Den bør likevel pyntes rett før servering.

Lag denne flotte kaken til nyttårsaften!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *