Grove pannekaker med spinat og feta

3. april 2018

Grove pannekaker med spinat og feta

Print Friendly, PDF & Email
   

Når du har lyst på noe godt og annerledes til middag eller kveldsmat – da er grove pannekaker med spinat og feta det perfekte valget. Det er sunt og mettende, dersom du i tillegg topper dem med ristede pinjekjerner har du et hverdagsmåltid du virkelig kan kose deg med!

Oppskriften gir 5-7 pannekaker avhengig av størrelsen på stekepannen

Du trenger

  • 1 pose TORO Grove Pannekaker
  • 4,5 dl vann
  • Smør til steking
  • 200g feta ost (tilsvarer 1 pk klassisk feta ost)
  • 250g spinat (tilsvarer 1 pk spinat)
  • Pinjekjerner (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Bland posens innhold med 4,5 dl vann og rør til en jevn og glatt røre.

2. La røren svelle i minimum 10 min – dette er fordi røren er så grov at det grove melet trenger litt tid til å tiltrekke seg væske. I mellomtiden rister du pinjekjernene til de blir gyldne i en tørr stekepanne.

3. Bruk smør til steking av pannekakene og vent til pannen er ordentlig varm før du begynner. Stek pannekakene på den ene siden og når du vender dem legger du på fetaost, spinat og pinjekjerner på den ene halvparten. Sjekk at pannekaken er ferdig på undersiden før du bretter den andre halvparten over.

4. Stek pannekakene en etter en. Rør rundt en gang i røren med øsen mellom hver pannekake, da røren er så grov at den lett kan skille seg litt mens den står.

Pynt med pinjekjerner og nyt et skikkelig godt pannekakemåltid 🙂

 Tips

Hold de ferdigstekte pannekakene varme i en form i ovnen på 70 C med aluminiumsfolie over formen

Den perfekte variasjonen til middagen eller kveldsmaten – pannekaker med spinat og feta

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *