Grove rundstykker i langpanne

6. februar 2017

Grove rundstykker i langpanne

Print Friendly, PDF & Email
   

Nybakte rundstykker er utrolig godt både til frokost, lunsj og som tilbehør til middager med suppe, gryteretter eller salater. Å kjenne duften av nybakt bre seg i huset er en garanti for fullt oppmøte ved bordet når de nystekte, varme rundstykkene serveres.

Ved å lage grove rundstykker i langpanne sparer du tid på å rulle dem ut, i tillegg får rundstykkene mindre skorpe og deilige myke kanter.

Oppskriften gir 12 rundstykker.

Du trenger

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter.

Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

2. Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.

3. Kna deigen sammen og trykk den ut i en liten langpanne 20 x 30 cm. Bruk en kniv og skjær linjer nesten helt igjennom deigen, slik at formen deles i 12 ruter. Etterhev i ca. 1t.

4. Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle med vann og strø litt havregryn over rundstykkene.
Stek på midterste rille i 20-25 minutter. Rundstykkene skal da ha fått en gylden farge. De er ferdig når de gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl på rist.

Hjemmebakte rundstykker nytes best nystekt! Sett frem smør eller olje og server helgefrokosten eller som kuvertbrød til middagen. Rundstykkene kan også fryses.

 Tips

For variasjon kan du toppe rundstykkene med både solsikkefrø, gresskarfrø eller valmuefrø i stedet for havregryn

Lag enkle rundstykker i langpanne til matpakken eller helgekosen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *