Julecookies som spiselig julegave

1. desember 2017

Julecookies som spiselig julegave

Print Friendly, PDF & Email
   

Hva gir man til noen som har alt til jul? Eller hva er en hyggelig gave å ta med til et av julens mange selskaper? En ting som aldri slår feil er spiselige gaver – gjerne pyntet slik at de gir skikkelig julestemning til den heldige mottakeren. Julecookies som spiselig julegave er perfekte å gi bort til jul. Putt dem et norgesglass og dekorerer med en sløyfe, så har du koselige hjemmelagde gaver som garantert vil settes pris på.

Oppskriften gir cirka 16 små cookies (se tips).

Du trenger

  • 1 pose TORO Brownie Cookies
  • 1 egg
  • 3 – 4 ss smeltet smør
  • 1pk Non-stop (Julevarianten med bare grønne, røde og hvite Non-stop eller plukk ut av den vanlige)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 175 °C (ved varmluft 165 °C).  Rør sammen 1 egg og 3 ss smeltet smør (eller olje) og tilsett posens innhold. Bland ved hjelp av en slikkepott. Deigen skal være fast, så du skal kunne kna deigen helt sammen. Går ikke det tilsetter du litt mer smeltet smør.

2. Kle en stekeplate med bakepapir. Bruk så to teskjeer til å lage 16 små emner. Ta en liten del av deigen ved bruk av den ene teskjeen. Løsne deigen fra teskjeen og sett den på stekeplaten ved hjelp av den andre teskjeen. Emnene skal ikke trykkes flate og du må ha litt plass mellom hver, da de vil bre seg utover når de stekes.

3. Trykk 5-8 røde og grønne non-stop forsiktig ned i hver cookie. De ser ut som de ligger for tett, men vil fordeles utover når cookiene stekes. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter.

4. La de avkjøles litt før du tar dem av stekebrettet. De vil være myke når du tar de ut, men stivner etter hvert. Cookiene vil bevare mykheten i kjernen i 1-2 dager, men blir litt sprøere julekjeks etterhvert og vil kunne oppbevares som det mye lenger.

Oppbevar i lufttett boks og gi til led noen du er glad i.

 Tips

Fordel deigen på 9 emner hvis du ønsker store cookies.

Gled noen du er glad i med julecookies som spiselig julegave

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *