Juletre Brownies

7. desember 2017

Juletre Brownies

Print Friendly, PDF & Email
   

Den 8.desember er Browniedagen! Hele Norges favorittkake trenger tross alt sin egen merkedag. Her får du oppskriften som du kan bruke til å feire browniedagen, eller lage til juleavslutningen, juletrefesten eller julebordet. Juletre Brownies ser kjempesøte ut og gjør at man kommer skikkelig i julestemning.

Her får du 21 stykker som blir hele juletrær (kantene som skjæres av går til bakeren selv 🙂 )

Du trenger

Pynt:

  • Melis
  • Grønn konditorfarge
  • 7 stk Sukkerstenger
  • 21 kakepynt stjerner

* Ønsker du å lage TORO Brownies (12 kakestykker) tilpasser du tilberedningen og bruker en liten langpanne 20x30cm

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Bruk en form på ca. 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott.  Stek på midterste rille i 25-30 minutter.

Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.

3. La kaken avkjøles i formen før den deles opp i trekanter.

4. Pynt med grønn glasur, stikk sukkerstengene inn nederst som stamme og sett en stjerne i toppen. Kakepyntstjerner finner du som en del av 4-kammers kakepynten i dagligvarebutikker.

Server til de du har lyst til å gi julestemning.

 Allergiinfo!

Juletre Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk.

 Tips

På Jernia finner du en form som er perfekt til langpannekaker og hvor lokk følger med formen. Klikk her for riktig form.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *