Marengs med mascarponekrem

26. mai 2017

Marengs med mascarponekrem

Print Friendly, PDF & Email
   

Selv om pavlova kanskje er den mest kjente måten å bruke marengs på er det mange andre muligheter til å bruke denne søte, seige og sprø baksten. Hvorfor ikke prøve å lage små topper av marengs med mascarponekrem og bringebær neste gang du skal ha gjester? Den myke og litt syrlige kremen med mascarponeost balanseres perfekt mot den søte og sprø marengsen. Ikke minst er denne desserten utrolig lett å lage, samtidig som den ser veldig imponerende ut. Den beste kombinasjonen for en avslappende rolle som vert.

Du trenger

Fyll og pynt

  • 2 dl kremfløte
  • 200-250g mascarponeost
  • 1 stk lime
  • 2 ss melis til pynt
  • 1 kurv bringebær til pynt (125 g)

 Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 120°C (ved varmluft 110°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
  2. Ha den ferdigpiskede marengsen oppi en brødpose/frysepose i plastikk og klipp et hull i det ene hjørnet.
  3. Sprøyt 32 marengs  i topper (ca 6cm store) fordelt på to stekebrett med bakepapir, pass på å ikke ha marengsene for tett inntil hverandre.  (Du kan evt. bruke en spiseskje til å legge marengsene i klatter, dersom du ikke har en plastpose.)
  4. Stek på midterste rille på 120°C i 20 minutter til de er harde.
  5. Avkjøl marengsen
  6. Pisk kremfløten til krem og visp opp mascarpone osten og bland inn kremen og saften til 1 lime
  7. Fordel i skåler og legg på marengstoppen rett før servering og sikt over litt melis.

Server og nyt!

 Allergiinfo!

TORO Marengs er glutenfri.

 Tips

 Marengsene kan lages dagen før de skal brukes, men dander marengsene med mascarponekrem like før servering for å unngå at de blir bløte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *