Muffins med vaniljekrem og bringebær

11. oktober 2016

Muffins med vaniljekrem og bringebær

Print Friendly, PDF & Email
   

Muffins er perfekt å lage når du har dårlig tid, men ønsker å imponere med noe godt.

På innsiden av hver muffins skjuler det seg friske bringebær og deilig vaniljekrem – en fantastisk kombinasjon! Denne muffinsoppskriften er både superenkel og rask å lage og resultatet blir både friskt og søtt. Muffinsene trenger ikke å heve, og steketiden er på kun 12 minutter.

Lykke til!

Du trenger

  • 1 pose TORO Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller margarin)
  • 1 kurv med bringebær
  • Vaniljekrem
  • Små muffinsformer
  • Melis til pynt

Fyll litt røre i bunnen av hver muffinsform. Legg så oppi 2 bringebær, en god og stor skje med vaniljekrem og deretter 2 bringebær til. Topp med mer røre til formen din er ca 2/3 full.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskap/fryser.
  2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
  3. Sett frem 16 små muffinsformer og skyll bringebærene. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll muffinsformer litt i underkant av halvfulle med deig. Legg så en spiseskje med vaniljekrem i hver muffins pluss 1-2 bringebær. Dekk med en spiseskje deig til (muffinsformene skal da være ca. 3/4 fulle). Trykk forsiktig ned 1-2 bringebær til i deigen. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige. Bruk gjerne en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

  1. Når muffinsene er avkjølt kan du bruke sil og drysse til melis over. Pynt med friske bringebær om du vil.

 

 Allergiinfo!

TORO Lyse Muffins er glutenfrie.

 Tips

Har du ikke muffinsbrett vil det være lurt å bruke to former.

Muffins med bringebær og deilig vaniljekrem – en fantastisk kombinasjon!

Muffins med bringebær og deilig vaniljekrem – en fantastisk kombinasjon!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

  1. Mathilde sier:

    Hei! Har lagd disse før, og dei var nydelege! Takk!
    Skal lage desse til ein konfirmasjon i helga, og lurer på om dei kan lagast no og frysast? Er redd bringebæra blir vasne og muffinsane likeså …

    • Baking for alle sier:

      Det er nok best å ikke fryse disse, akkurat som du sier så er det så mye vann i vaniljekremen og bringebærene at muffinsene kan bli vasne når de tiner. Det tar heldigvis ikke lange tiden å slenge de sammen, så håper du rekker det før konfirmasjonen likevel..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *