Panna Cotta Dessertbuffét

21. november 2017

Panna Cotta Dessertbuffét

Print Friendly, PDF & Email
   

Det spises mye tradisjonsrik mat i julen, en fellesnevner for de fleste julemiddagene er at de er fantastisk gode og stort sett spises bare en gang i året. Enkelte julemiddager kan likevel være i tyngste laget og da kan en Panna Cotta dessertbuffét med små glass være en dekorativ og morsom forandring når desserten skal serveres.

I stedet for en dessertporsjon til hver kan man sette frem mange små, så kan de som orker gå og hente seg små panna cotta glass fra et bord eller brett der de står fremme. Her får man også muligheten til å smake panna cotta med flere toppinger.

De friske kombinasjonene av farger og bær gjør nok at mange som egentlig ikke orket mer tar både et og to små glass med desserter. I tillegg ser buffeten i seg selv veldig flott ut, selv om den ikke tar lang tid å lage.

Denne oppskriften gir 6 porsjoner eller ca. 20 små glass på 2-4 cl

Du trenger

  • 1 pakkeTORO Panna Cotta
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 100g blåbær, 100g bringebær, 100g multer
  • 150 g melis

Tilberedning

  1. Bland de to posene med TORO Panna cotta med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i små serveringsglass (2-4cl), (både akevittglass, shotteglass etc. kan brukes)
  3. Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.
  4. Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland bærene hver for seg (både bringebær, blåbær multer og jordbær egner seg godt til Panna cotta) med 50 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausene glatte og press dem gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.
  5. Hell et ønsket lag med bærsaus over Panna Cottaen før servering og topp gjerne med friske bær.

 Tips

Hvis du ønsker å utvide dessertbuffeten til mer enn bare panna cotta, så kan TORO Sjokolademousse og TORO Creme Brulee serveres på samme måte

Panna Cotta dessertbuffét med små glass er en dekorativ og morsom forandring når desserten skal serveres.

Panna Cotta dessertbuffét med små glass er en dekorativ og morsom forandring når desserten skal serveres.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *