Pannekaker med blåbærsyltetøy

Pannekaker med blåbærsyltetøy
26. februar 2015

Pannekaker med blåbærsyltetøy

Print Friendly, PDF & Email
   

Gleden er alltid stor når pannekaker står på menyen, enten det er til frokost, middag eller dessert. Visste du at mange norske barnefamilier har pannekaker til middag på torsdager? Det er nesten blitt den nye fredagstacoen.

Noen nyter pannekakene som dessert etter suppen, noen med bacon, men de aller fleste med blåbærsyltetøy til. Det er nok noe nostalgisk over hjemmelagde pannekaker, noen minner som vekkes fra en var liten, kanskje? Det er i hvert fall ikke rart, for det er jo sååå godt! Både liten og stor nyter nystekte pannekaker, og aller best er de med blåbærsyltetøy!

Oppskriften gir ca. 15-20 pannekaker (avhengig av hvor tykke du liker de)

Du trenger

  • 250 gram blåbær (helst norske)
  • Sukker (smak selv til hvor søtt du vil ha syltetøyet)

Fremgangsmåte

1. Bland posens innhold med 12 dl vann og rør til en jevn og glatt røre.

2. Bruk smør til steking og vent til pannen er ordentlig varm før du begynner. Stek pannekakene en etter en. Når alle pannekakene er ferdig stekt lager du blåbærsyltetøyet.

3. Mos blåbærene med en gaffel og rør inn sukkeret. Server pannekakene med det hjemmelagde blåbærsyltetøyet.

 Tips

Du kan også bruke TORO Pannekaker (liten pakning); husk da å tilpasse vannmengden.

Pannekaker med blåbærsyltetøy

Blått og godt. Pannekaker med blåbærsyltetøy er en klassiker.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *