Rømmevafler til vaffeldagen

Vafler på fat med brunost og kaffe
23. mars 2015

Rømmevafler til vaffeldagen

Print Friendly, PDF & Email
   

Vafler er en kjær favoritt hos veldig mange nordmenn. Ikke minst er det en sikker vinner på hyttetur, etter en lang skitur eller som dessert. Det beste med vafler er variasjonen i tilbehør; vafler kan du nyte med syltetøy, friske bær og rømme eller brunost.

Noen spiser til og med vafler med pølse. Pølse i vaffel er mest vanlig i Østfold, nærmere bestemt Moss og enkelte steder i Sverige. Du ruller rett og slett pølsen inn i en vaffel. Har du prøvd å bytte ut lompen med en vaffel?

Onsdag 25.mars er den store vaffeldagen, og det feires selvfølgelig med vafler! Denne oppskriften på rømmevafler er ekstra god med brunost eller rørte bær. Så da gjenstår det bare å sette i kontakten på vaffeljernet og hente fram bakebolle og visp. Her skal det spres vaffelglede!

 Du trenger

  • 1 pose TORO Vafler Familiepakning
  • 7 dl vann
  • 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin)
  • 1 rømme (300 gram)
  • Smør til steking
  • Ditt favoritt tilbehør

Fremgangsmåte

1. Rør sammen 7 dl vann, 200 g smeltet smør og et beger med rømme.

2. Bland med posens innhold og rør til en jevn og glatt røre. Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl vaflene på rist.

3. Server med ditt favoritt-tilbehør.

 Tips

Du kan også bruke TORO Vafler (liten pakning); husk da å tilpasse væskemengden.

Vafler på fat med brunost og kaffe

Vaffelglede på fat med no’ attåt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *