De beste rosinbollene er hjemmelaget

Rosinboller på fat
28. februar 2015

De beste rosinbollene er hjemmelaget

Print Friendly, PDF & Email
   

Det sies at det enkle ofte er det beste. Det gjelder i hvert fall når det kommer til rosinboller. I Norge har hjemmebakte boller nesten blitt litt trendy, det er ikke måte på hvor mange bolleoppskrifter som finnes der ute.

Har du hoppet på bolletrenden? Hvis ikke anbefaler jeg spesielt deg å teste ut disse nydelige rosinbollene. Denne oppskriften har også et lite tips, som gjør rosinbollene ekstra saftige. Hvorfor ikke lage rosinboller i helgen?

Oppskriften gir ca. 12- 16 boller

Du trenger

  • Ca 100 gram rosiner
  • 1 sammenpisket egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Bløtlegg rosinene i varmt vann for ekstra saftige rosinboller. La de ligge i ca 20-30 minutter. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet eller 8-10 minutter for hånd. Elt til deigen blir smidig.

2. La væsken renne godt av rosinene (legg de gjerne på et papirhåndkle og tørk av vannet). Tilsett rosinene i deigen. Elt på lav hastighet til rosinene er relativt jevnt fordelt, (viktig at du ikke elter for lenge, da går rosinene i oppløsning). Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter.

3. Rull deigen til en pølse og del den i 12-16 deler. Trill ut boller. Trykk håndflaten litt hardt ned mot benkeplaten mens du ruller ut bollene. Slipp opp vekten litt etter litt. Da former bollene seg til fine runde boller. Sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle og legg gjerne plastfolie over. Hev bollene på et lunt sted i ca. 1 time, til bollene har fått dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!

4. Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C) og pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

Server og nyt!

 Allergiinfo!

Rosinbollene er melkefrie ved bruk av melkefri margarin.

Rosinboller på fat

Rosinboller slik vi liker de, saftige og luftige.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *