Sjokoladekake i to lag

18. oktober 2016

Sjokoladekake i to lag

Print Friendly, PDF & Email
   

Alle som har bursdag fortjener en kake som gjør skikkelig stas på den. Denne bursdagskaken er en sjokoladekake i to lag, fordelt med deilig sjokoladeglasur i midten. Den er veldig enkel å lage, men ser samtidig imponerende ut på et fat.

For å lage kaken bruker du en standard oppskrift på sjokoladekake langpanne, som fordeles i to springformer. Du trenger noe lenger tid da du må steke kaken i to omganger. Resultatet blir en sjokoladekake i to lag som forhåpentligvis godt mottatt hos bursdagsbarnet!

Lykke til!

Du trenger

Glasur

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger, så går det raskere å romtemperere det.
  2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Med mindre du har to like springformer, bør du steke kaken i to omganger. Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca. 26 cm i diameter) og smør kantene før du fyller halvparten av røren i. Stek på nederste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål eller lignende i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl første del av kaken på en rist. Fordel så resten av deigen i formen og stek andre del av kaken som over.
  3. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg til romtemperatur (eller bland med kaldt vann). Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Bland godt, helst med en visp for en kremete konsistens.
  4. Legg den ene delen av kaken på et fat. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott. NB! Dersom smøret ikke er romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt. Legg over den andre bunnen og fordel resten av glasuren på toppen av kaken.

Pynt kaken med lys, og la bursdagsbarnet blåse dem ut før dere spiser kaken.

 Allergiinfo!

TORO Sjokoladekake Langpanne er glutenfri.

Bursdagskake i to lag

Bursdagskake i to lag

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *