Sjokoladevafler

TORO Vafler
9. september 2015

Sjokoladevafler

Print Friendly, PDF & Email
   

Det er noe med de dagene det regner eller snør  og vi sitter inne med pledd og en god kopp te. Da smaker det ekstra godt med noe hjemmebakt og nystekte vafler er intet unntak.

Det er deilig med de dagene hvor vi kan kose oss ordentlig inne. Ved å bake skaper du enkelt en egen god og varm stemning når været ute er kaldt og grått; helt enkelt en liten anledning for de som er rundt. Sjokoladevafler gir en spennende og enkel vri på de tradisjonelle norske vaflene som vi er så glade i. Du tilsetter litt mørk sjokolade og bakekakao i røren og steker vaflene på vanlig måte.

For deilige sjokoladevafler  gjør du som følger:

Til ca. 8 vafler trenger du:

  • 1 pose TORO Vafler*
  • 4 dl vann
  • 75 g smeltet smør (eller 0,75 dl flytende margarin)
  • Smør til steking
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 ss bakekakao
  • 2ss sukker

* For ca. 20 vafler bruker du TORO Vafler Familiepakning i stedet, tilsett dobbelt så mye sjokolade, sukker og kakao og tilpass væskemengden etter anvisning på pakken.

Server vaflene med ditt favoritt-tilbehør:

  • Den tradisjonelle: Rømme og syltetøy
  • Den til kos: Krem og friske bær
  • Den perfekte dessert: Is, friske bær og finhakket sjokolade

Fremgangsmåte

1. Rør sammen vann og smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og visp til en jevn og glatt røre. Hakk sjokoladen og tilsett i røren sammen med bakekakaoen og sukkeret. Bland godt sammen.

2.  Stek i godt smurt vaffeljern og juster ned steketiden noe så sjokoladen ikke brenner seg. Legg vaflene på rist, da blir de ekstra sprø (stabler du de i høyden blir de myke).

3. Server med ditt favoritt-tilbehør og kos deg med vafler.

 Allergiinfo!

Har du eller noen du kjenner glutenallergi, bruker du bare de glutenfrie vaflene fra TORO.

TORO Vafler

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *