boller

9. desember 2016

   

Vi baker først og fremst lussekatter til St. Lucia fordi de smaker utrolig godt og er en morsom avveksling til hveteboller. Det vanskelig å se for seg et Luciatog med stemningsfylte barn uten en kurv med lussekatter. Hvorfor ikke prøve å forme lussekattene som nettopp katter – med et lite klipp og litt dekor får du raskt de morsomste lussekattene.

3. desember 2015

   

«Svart senker natten seg. I stall og stue. Solen har gått sin vei, Skyggene truer. Inn i vårt mørke hus. Stiger med tente lys, Santa Lucia, Santa Lucia.» Søndag 13. desember er det Luciadagen. Da bakes det lussekatter og mange går i tog på skole eller i barnehage utkledd i hvite laken, med glitter i håret og med lys. Også koser man seg med lussekatter. En veldig hyggelig førjulstradisjon i vintermørket.

18. november 2015

   

Nå som julepynten henger støtt i handlegatene og julemarsipanen er på plass i butikkene, kan man vel spørre seg om julen har meldt sin ankomst? Uansett kan vi vel være enige om at den nærmer seg med stormskritt. Det betyr at tiden snart er inne for å bake årets julebrød eller julekake som herligheten også kalles.

28. juli 2015

   

Når værgudene ikke leverer og regnet slår på vindusruten frister det å tilbringe dagen inne. En rolig dag med spill eller en god bok er virkelig ikke å forakte. I hvert fall ikke i følge med en god kopp te og nystekte boller.

9. mars 2015

   

En bolledeig kan bakes ut i mange mange ulike varianter, for eksempel til sjokoladesnurrer, kanelboller, rosinboller, kringler, skolebrød og så videre. Det er en god grunn til å bake boller ofte. Det går faktisk ikke an å gå lei.

7. mars 2015

   

Ingenting slår duften av nystekte kanelboller, for ikke å snakke om smaken. De er og blir uimotståelige! Med denne oppskriften er det lett å lykkes med kanelboller. Ferdig stekt er de luftige, ferske og saftige. Kanskje noe å servere til helgen?

28. februar 2015

   

Det sies at det enkle ofte er det beste. Det gjelder i hvert fall når det kommer til rosinboller. I Norge har hjemmebakte boller nesten blitt litt trendy, det er ikke måte på hvor mange bolleoppskrifter som finnes der ute.

15. februar 2015

   

Fastelavnsboller er for gode til å spises kun én gang i året, er du ikke enig? Smaken av ferske, hjemmebakte boller med krem og et lite melisdryss over bør definitivt nytes oftere! Hvorfor ikke døpe om bollene til kremboller og spise de hele året? Kremboller er perfekte som dessert!