hveteboller

28. november 2017

   

Nå når vintermørket fyller store deler av døgnet er det ekstra hyggelig å kose seg inne med ferskt, godt og varmt bakverk. Kanelboller med ostekremglasur er en variant som blir mer og mer populær og smaken er bare helt fantastisk.

10. april 2017

   

Kanelboller er alltid en vinner å servere, hvem kan vel motstå luftige boller med kanel, sukker og smør i svingene? Nå når det er påske kan det være en morsom vri å lage kanelboller formet som påskeharer. Det er ikke vanskelig å få til og med litt ostekremglasur på toppen blir kanelbollene til fine, hvite påskeharer.

4. april 2017

   

Denne oppskriften på Nugattisnurrer gir deg variasjon både til kanel- og sukkerfyllet, men også til formen på bollene – perfekt til koselige kvelder innendørs.

7. februar 2017

   

I dag er det ikke så mange i Norge som opprettholder fasten, men tradisjonen med fastelavnsboller har virkelig fått fotfeste i Norge. Med tipset om å lage hjerter på toppen av bollen ved bruk av et papirhjerte du klipper ut selv og melis, så passer disse fastelavnsbollene perfekt til å servere noen du er litt ekstra glad i.

25. oktober 2016

   

Denne herlige varianten av de klassiske hvetebollene vil garantert falle i smak hos både store og små. De er også mye enklere å lage enn de ser ut som.

9. august 2016

   

Det er snart skolestart. Det betyr mange spente barn som har vært borte fra skolebenken i det som kan kjennes som en liten evighet. Mange familier liker å markere denne dagen litt, og da spesielt om det er første skoledag. Bakst er en fin måte å skape en liten anledning og kanskje er skolebrød midt i blinken for dere? Her får du oppskriften på en stor og deilig «bollekake» med fyll av vaniljekrem og med melisglasur og kokos. En herlig variasjon på skoleboller som gjør bollene ekstra saftige og myke. Bollene bakes ut på vanlig måte, men settes i en rund kakeform. Derav navnet bollekake.

3. februar 2016

   

Fastelavn betyr kvelden før fasten og er en tradisjon fra mange år tilbake. I dag er det vanlig å pynte med fastelavnsris, også koser man seg med fastelavnsboller. Det mest vanlige er fastelavnsboller med krem, men det er også utrolig godt med syltetøy eller Nugatti mellom lagene. Lag den typen du liker aller best, eller flere ulike typer.

14. august 2015

   

Boller har utallige variasjoner, smakstilsetninger, former og fasonger. Men, for mange er en av de aller beste versjonene av hvetebakst skoleboller. Eller skolebrød som de herlige bollene også blir kalt. Man baker boller på vanlig måte, men topper mesterverket med deilig, tykk vaniljekrem, melisglasur og kokos.

15. februar 2015

   

Fastelavnsboller er for gode til å spises kun én gang i året, er du ikke enig? Smaken av ferske, hjemmebakte boller med krem og et lite melisdryss over bør definitivt nytes oftere! Hvorfor ikke døpe om bollene til kremboller og spise de hele året? Kremboller er perfekte som dessert!