pavlova

4. desember 2017

   

Julen er høytid for selskaper og hva er vel mer passende en å lage en pavlova julekrans? En mer imponerende og julete dessert skal man lete lenge etter. I tillegg er en frisk avslutning på måltidet, med masse bær, perfekt etter tung julemat.

26. mai 2017

   

Hvorfor ikke prøve å lage små topper av marengs med mascarponekrem og bringebær neste gang du skal ha gjester? Den myke og litt syrlige kremen med mascarponeost balanseres perfekt mot den søte og sprø marengsen.

4. mai 2017

   

Har du kastet deg på pavlova-bølgen? Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand og nå pryder den også mange mange kakebord rundt om i Norge på vår store dag. 17.mai er rett rundt hjørnet og hva passer vel da bedre enn å pynte pavlova med bær formet i det norske flagget? Det er veldig enkelt og ser jo utrolig fristende ut, synes du ikke?

29. september 2016

   

Pavlova med tropiske frukter er perfekt som dessert, og er både frisk og søt på samme tid. Kombinasjonen av den sprø, litt seige bunnen av marengs, fløyelsmyk vaniljekrem og deilige frukter gjør inntrykk på de fleste.

8. juni 2016

   

Pavlova i glass er en frisk og utrolig god dessert som passer like godt til hagefesten som til middagsselskapet. Den er enkel å lage, enkel å servere og smaker himmelsk. Selve marengsen kan du lage klar dagen i forveien eller tidligere på dagen. Det er deilig med sånne desserter. Da kan man konsentrere seg om hovedmåltidet og raskt tilberede desserten rett før servering.

7. mai 2016

   

Pavlova må være en av de beste kakene. Vaniljekremen gir en god sødme og bærene en deilig friskhet. I denne oppskriften er marengsen pyntet med forskjellige typer bær. Fargene er en fest for øyet og kaken pynter virkelig opp et hvert kakebord.

16. desember 2015

   

De litt syrlige røde tyttebærene kan virkelig løfte kaker til nye høyder, eller brukes i krem slik det er gjort i denne oppskriften på Marengs med tyttebærkrem. Denne oppskriften er også helt perfekt dersom du har litt tyttebærsyltetøy til overs etter at julemiddagene er servert.

22. oktober 2015

   

Det er en type spøkelser vi ser en gang i året. Det er de søte små, med laken festet med et belte i livet og hvor øynene titter ut av små hull. De kommer ofte frem til Halloween og de er veldig glad i søtsaker.

7. oktober 2015

   

En ny variant av pavlova på bloggen! Denne herlige sjokoladepavlovaen er dekket med myk vaniljekrem, bringebær, bjørnebær og grovhakket mørk sjokolade. En utrolig god kombinasjon som virkelig er vert å prøve.

18. august 2015

   

Pavlova er i vinden i år. Ikke bare smaker den fantastisk godt, den byr også på utallige variasjoner. Denne oppskriften er en typisk sommervariant med vaniljeis og jordbær. Pavlova med is, jordbær og sjokoladesaus smaker fantastisk og er en fin vri på pavlovaen som de fleste kjenner den. Aller best er den selvfølgelig med norske, søte, friske jordbær. Server den til sommerfesten, søndagsmiddagen, bursdagsfeiringen eller hagefesten.

1. juli 2015

   

Det er juli, solen skinner mange steder i landet og en deilig variant av pavlova står for tur. Pavlova har mange gode variasjoner, og denne oppskriften er intet unntak. -Ihvertfall hvis du er glad i sjokolade. Pavlovaen har en marengsbunn av sjokolade, som så fylles med fløyelsmyk krem. Kremen i denne oppskriften er annerledes enn den man vanligvis brukes. Vaniljekremen er erstattet med mascarpone, som gir en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. I oppskriften er det også brukt kaffe for å gi en spennende smak av mokka.

17. juni 2015

   

Det er en skikkelig god følelse å servere en dessert med wow-effekt. En dessert som resulterer i responser som «oj den var jammen god», «for en deilig dessert» og ikke minst «hvordan har du gjort dette, kan jeg få oppskriften?». Man blir litt ekstra fornøyd med egen innsats også føles det så fint å servere noen man er glad i en dessert de virkelig liker.

10. mars 2015

   

Har du smakt pavlova? Kombinasjonen av den sprø, litt seige bunnen av marengs, fløyelsmyk vaniljekrem og friske bær gjør inntrykk på de fleste. For mange er pavlova en kake som nytes i de lyse månedene av året, når solen titter frem og fuglene kvitrer ute.