Vafler i stabel på Vaffeldagen

20. mars 2019

Vafler i stabel på Vaffeldagen

Print Friendly, PDF & Email
   

Visste du at vi har spist vafler i Norge i over 700 år? Helt siden 1800 tallet har man spist vafler her til lands og våre svenske naboer kan skilte med enda lenger tradisjoner, helt tilbake ti l 1500 tallet. Så det er vel bare på sin plass at vaffelen har fått sin helt egen merkedag den 25.mars. Hvorfor ikke feire med å lage vafler i stabel på Vaffeldagen?

Få ting smaker bedre enn vafler toppet med rømme og syltetøy og kanskje noen friske bær? Overrask venner og familie med vafler i stabel på Vaffeldagen, det blir garantert tatt godt i mot. Vafler er jo norsk mattradisjon og matkultur på sitt beste!

Til ca. 8 vafler trenger du

  • 1 pose TORO Vafler
  • 4 dl vann
  • 75 g smeltet smør (eller 0,75 dl flytende margarin)
  • Smør til steking

(For ca. 20 vafler bruker du TORO Vafler Familiepakning i stedet og tilpasser mengden væske)

Fremgangsmåte

1. Rør sammen vann og smeltet smør eller flytende margarin. Bland med posens innhold og visp til en jevn og glatt røre.

2. Stek i godt oppvarmet vaffeljern, vær tålmodig og ikke sjekk om vaffelen er ferdig underveis i stekingen, da kan den dele seg. Legg de ferdige vaflene på rist.

3. Server med rømme og syltetøy, eller ditt favoritt tilbehør.

 Tips

Liker du sprø vafler legger du vaflene en og en på rist. Vil du ha vaflene litt mykere stabler du de i høyden.

 Allergiinfo!

 Prøv de glutenfrie vaflene fra TORO Fri om du ønsker et glutenfritt alternativt.

Få ting smaker bedre enn vafler i stabel på vaffeldagen med rømme og sylteøy. Vaffeldagen er en perfekt anledning til å nyte nystekte vafler

Få ting smaker bedre enn vafler i stabel på vaffeldagen med rømme og sylteøy. Vaffeldagen er en perfekt anledning til å nyte nystekte vafler

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

  1. Hei trenger dere et vaffel dikt til vaffeldagen ?

    10 DIKT
    Vaffelen
    Vaffelen kan være sprø og delig,
    vaffelen kan være myk og forferdelig,
    men da er den ikke helt ferdig,
    vaffelen er ikke så smart, men det er jo ikke så rart,
    vaffelen er jo helt flat,
    vaffelen blir klemt i mellom to varme jernplater, som den hater,
    og da blir vaffelen, så sprø at den må tas med gaffelen,
    vaffelen hadde nok hatt det bedre hvis den hadde fått terapi,
    og mere fett for og få livet sitt på gli,
    enn og bli spiddet med særdeles farlig redskap,
    så det er ikke rart at vaffelen får PTSD av å alltid være i beredskap,
    det beste vaffelen kan håpe på er et liv i kjøleskap, eller fryseskap,
    alle liker vaffelen men med vaffelen er det nesten ingen som er snille,
    det er det som er så ille,
    noen gir vaffelen syltetøy og smør,
    og det gjør vaffelen helt mør, før den dør,
    noen kaller vaffelen for vaffelkake,
    så varsågod ta en vaffelkake, hvis noen vil smake,
    så hvis noen vil sende vaffelen i den sikre død,
    så er det bare og spise, men tørk av deg det gliset.

    • Baking for alle sier:

      Hei Bjørn
      Takk for et flott dikt 🙂 Trivelig å se at vafler kan inspirere til poesi. Vi tror imidlertid det er ganske stas å være vaffel – tenk å kunne glede så mange!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *