Verdens beste med bær

19. mai 2018

Verdens beste med bær

Print Friendly, PDF & Email
   

Verdens Beste er blitt kåret til Norges nasjonalkake. Kanskje kjenner du kaken som Kvæfjordkake? Dette er sommervarianten av Verdens Beste, med bær i stedet for mandler. Kaken metter mange og er perfekt når du får mange på besøk eller vil variere en av de mange langpannekakene som bakes. Kombinasjonen av myk bunn med sprø marengs, luftig vaniljekrem og friske bær er helt fantastisk! Bare å prøve 🙂

For verdens beste med bær gjør du slik:

Du trenger

Kakebunn

  • 1 pose TORO Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller 1dl flytende margarin)

Marengs

Kakefyll

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem

Pynt

  • 1 kurv jordbær
  • 2 kurver bringebær
  • Mynte eller sitronmelisse

 

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 170°C (over- og undervarme).

2. Lag kakedeigen til TORO Muffins. Bland 100g margarin og 1,5 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og rør til en jevn røre. Ta frem en liten langpanne på ca. 30 x 37 cm. Dekk med bakepapir og fordel kakedeigen utover ved hjelp av en slikkepott.

3. Lag marengsen. Bland TORO Marengs Pavlova med 1,5 dl vann og visp i 10 minutter til marengsen er stiv. Fordel marengsen jevnt over kakedeigen i langpannen ved hjelp av en slikkepott.

Verdens beste med bløtkake

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, så følg med mot slutten av steketiden som kaken ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen.

4.  Rett før servering lager du kakefyllet. Pisk kremfløten til stiv krem i en miksmaster el. Rør vaniljekremen myk ved hjelp av en teskje og vend forsiktig inn i den stivpiskede kremen. Vær forsiktig her så luften ikke går ut av kremen.

5. Legg kaken på fat og fordel kakefyllet over. Pynt med sommerens friske bær, som bringebær og jordbær.

Server og nyt!

 Tips

 Varier toppingen av kaken med de bærene eller frukten du liker best. Her er det bare fantasien som setter begrensningene.

 Allergiinfo!

Kaken er glutenfri, da både TORO Muffins og TORO Marengs Pavlova er glutenfrie.

Lag denne herlige sommervarianten av Verdens Beste med bær

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *