17. mai muffins

5. mai 2019

17. mai muffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Til 17.mai er det alltid gøy å lage bakverk i rødt, hvitt og blått. Med ostekrem, flagg og friske bær på toppen får du enkelt flotte 17.mai muffins som frisker opp kakebordet. De er enkle å frakte med seg og smaker utrolig godt – perfekte til den store dagen og alle festlighetene som hører med.

Oppskriften gir 12-14 muffins

Du trenger

  • 1 pose TORO Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller margarin)
  • Små muffinsformer (gjerne stive i papp som er brukt her)
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv blåbær
  • Flagg til pynt

Ostekremglasur:

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten til ostekremen ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret  i terninger så det raskere får romtemperatur.  Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C).

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

3. Sett frem 12 små muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje, pass på å ikke søle røre på kantene av muffinsformene. Da blir det lett svarte merker under steking. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

4. Bland det myke smøret, kremosten og glasurmiksen til ostekrem godt sammen.  Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.

5. Fordel glasuren på muffinsene med en sprøytepose, eller klipp hull i en vanlig brødpose og bruk denne. Lag en snurr på toppen av hver muffins, du trenger ikke ta helt ut i kanten, for da blir det veldig mye ostekrem per muffins, og kanskje ikke nok til alle.  Pynt med jordbær, blåbær og flagg.

 Allergiinfo!

Muffinsene er glutenfrie.

 Tips

Har du ikke stive muffinsformer vil det være lurt å bruke to former, eller muffinsbrett.

Lag disse flotte muffinsene i rødt, hvitt og blått til 17.mai!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *