17. Mai spyd med brownies og friske bær

6. mai 2019

17. Mai spyd med brownies og friske bær

Print Friendly, PDF & Email
   

17. Mai er en dag hvor feiring står i fokus og hvor alt som kan stelles i stand på forhånd er et kjempe pluss. Bunader skal på, flagg skal heises, og skolearrangementer skal rekkes. Da er det greit at 17. Mai kaken kan lages dagen i forveien slik at du kan bruke mindre tid på kjøkkenet og mer tid sammen med de du er glad i på den store dagen.

17. Mai spyd med brownies og friske bær er det perfekte tilskuddet til kakebordet enten du skal ha dem med til 17. Mai frokost, lunsj eller kakelotteri på skolearrangementet. Kombinasjonen av kraftig sjokolade, friske bær og søt marshmallows smaker helt himmelsk og faller garantert i smak hos store og små. Spydene er enkle å servere, og tar seg også utrolig godt ut som pynt på kakebordet. De kan gjerne lages dagen i forveien og kan enkelt fraktes i boks eller på fat.

Denne oppskriften gir ca 15 spyd (avhengig av hvor mye du trer på hvert spyd)

Du trenger

  • 1 pose TORO Brownies
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 100 g smeltet smør eller margarin

Pynt

  • 1 kurv blåbær
  • 1 kurv bringebær
  • 1 pose Marshmallows
  • 1 pakke trepinner (feks. grillspyd i tre som du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker)

Fremgangsmåte

1.  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Finn frem en liten kakeform på ca 20x30cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden.

3. Avkjøl kaken på rist til den er helt avkjølt.

6. Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Skjær brownien i terninger på ca 2x2cm. Tre blåbær, bringebær, brownies og marshmallows på pinner

 Tips

Avkjøl gjerne kaken i kjøleskap noen timer (feks over natten) før du skjærer den opp. Da blir det enklere å få fine, firkantede terninger.

Du kan gjerne lage spydene dagen før. Oppbevar dem da i kjøleskap over natten.

 Allergiinfo!

Ved bruk av melkefri margarin er kaken melkefri.

Ønsker du en glutenfri variant kan du bruke TORO Glutenfri Brownies. Denne finner du i Fri For hylla i de aller fleste dagligvarebutikker.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *