Bamsemuffins

TORO Muffins er glutenfrie
6. januar 2016

Bamsemuffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Når det er kaldt og surt ute er det ekstra koselig å bake noe godt. Mange barn synes det er gøy å være med og det er en fin aktivitet å gjøre sammen. Her får du en søt og morsom vri på muffins til glede for store og små. Bamsemuffins er ikke så vanskelig som det ser ut til. Med hjelp av bakemikser blir det mindre gris, søl og oppvask og barna kan både blande, røre og helle. I hvert fall hjelper de gjerne til med å slikke bollen. Det er enkelt og det går raskt å røre sammen røren før den fordeles i muffinsformer og settes i ovnen. Det er noe magisk med å titte inn på muffinsene i ovnen som løfter seg under varmen mens lukten av nystekte, hjemmebakte muffins brer seg.

Du trenger

Glasur

Pynt

  • Mini sjokolinser (se bilde av produktet her)
  • Ballerina kjeks
  • Gjende kjeks med sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C).

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i ca. 16 små muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

3. Stek på midterste rille i ca. 12 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles på rist.

4. Når muffinsene er avkjølt lager du glasur. Hell posens innhold i en bolle og tilsett en-og-en spiseskje med vann. (Det er viktig at du tilsetter vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Rør sammen til du har en tykk, men smørbar konsistens. Fordel glasuren på muffinsene og fordel utover ved hjelp av baksiden på en teskje. Sett muffinsene over på et fat.

5. Del ballerina kjeksen i to ved å ta av sjokoladekjeksen/underdelen. Sett den lyse delen med sjokolade på nederste delen av muffinsen. Sett to blå sjokolinser som øyne over. Del kjeksen med sjokoladetrekk i to og pynt som ører. Gjenta på de andre muffinsene og server.

 Allergiinfo!

TORO Sjokolademuffins og TORO Sjokoladeglasur er glutenfri.

 Tips

Ved bruk av muffinsbrett får du den fineste fasongen på muffinsene.

TORO Sjokolademuffins

Det er gøy å bake muffins med barna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *