Boller formet som gresskar

13. oktober 2019

Boller formet som gresskar

Print Friendly, PDF & Email
   

Mange tenker på gresskar som selve symbolet på Halloween. Den ikoniske formen og sterke oransje-fargen har bidratt til å sette sitt preg på hele Halloweenfeiringen. Denne herlige varianten av de klassiske hvetebollene vil garantert falle i smak hos både store og små. De er også mye enklere å lage enn de ser ut som.

Å sette frem en kurv med velduftende og deilige boller formet som gresskar kan virkelig sette stemningen. De er perfekte til kveldskosen eller til å dele ut til små monstre som ringer på døren og roper «Knask eller knep?».

Du trenger

  • 1 pose TORO Hveteboller
  • 3 dl vann
  • 50 g smeltet smør (eller margarin)
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • 2 poser hel kanelstang

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C.

Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller.

Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid.)

2. Kna deigen og rull til en pølse (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Del i 12-16 deler og trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller rundt. Slipp opp vekten litt etter litt. Da blir formen på bollene fine og runde.  Sett bollene på et stekebrett med bakepapir.

3.Stikk en halv kanelstang ned i midten av hver bolle. Dekk brettet med plastfolie og/eller et kjøkkenhåndkle. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time. Da blir de ekstra gode!

4. Bruken saks og klipp åtte snitt inn mot kanelstangen, slik at bollen får en slags gresskarsform. Pass på å klippe langt nok inn mot midten, da bollene vil heve i ovnen.

Gresskarboller_step_by_step

Trykk kanelstangen ned, dersom den har løftet seg under heving.

5. Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

 

 Tips

 Bollene kan fryses.

 Allergiinfo!

 Bollene er melkefrie ved bruk av melkefri margarin.

Boller formet som gresskar

Boller formet som gresskar

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *