Bondegårdkake til bursdagsfeiringen?

Glutenfri bursdagskake
26. mai 2015

Bondegårdkake til bursdagsfeiringen?

Print Friendly, PDF & Email
   

Var du med på kuslipp i mai? Mange gårder har akkurat sluppet ut kyrene etter en lang vinter i fjøset. For mange barnefamilier er dette et av de store eventene på våren. Store og små tar turen for å få med seg den årlige tradisjonen, som flere steder  avholdes første søndag i mai. Hva med å lage en bondegårdkake til barnebursdagen?

Det er litt gøy å tenke på at man nå bruker helgen på å se på kuer. At det er moro for liten er vel ingen nyhet men kanskje litt mer overraskende at det også er utrolig gøy for oss voksne.

Mange barn er utrolig glade i dyr. Til neste hyggelige anledning eller bursdagsselskap kan denne kaken kanskje være en morsom overraskelse? Du kan bruke lekene til barna, men ta de i oppvaskmaskinen eller vask de godt for hånd først. Ved å pynte med farget kokos, mynte som trær, litt grønt godteri og lekedyrene har du plutselig skapt en bondegård hjemme på ditt eget kjøkken.

For sjokoladekake langpanne pyntet som en dyrepark eller bondegård gjør du slik:

Du trenger

Glasur:

Pynt:

  • Ca. 100 gram kokosmasse
  • Grønn konditorfarge
  • Valgfritt grønt godteri
  • Lekedyr
  • Mynte
  • Grønn kakestrøssel (om du vil)

 

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.)

Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

 3. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.

Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).

4. Fyll kokosmasse over i en (tett) brødpose og tilsett noen dråper med grønn konditorfarge. Blås luft i posen og rist godt. Synes du kokosen blir for lys tilsetter du et par dråper til du har ønsket farge. Dryss så den grønne kokosen over kaken.

5. Pynt med grønt godteri, lekedyr og dander med mynte og bursdagslys.

Og ikke minst, ha en kjempefin bursdagsfeiring!

 Allergiinfo!

TORO Sjokoladekake Langpanne er glutenfri. Kaken er også melkefri ved bruk av melkefri margarin.

 Glutenfri bursdagskake

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *