Hjemmebakt brød med solsikkekjerner

9. mars 2016

Hjemmebakt brød med solsikkekjerner

Print Friendly, PDF & Email
   

Nybakt, rykende ferskt hjemmebakt brød er noe helt spesielt for de aller aller fleste. Ikke bare er hjemmebakt brød det beste brødet vi får, det skaper også noe ekstra hyggelig. Mange kvier seg litt for å bake brød fordi heveprosessen krever at man bruker tid. Men det er jo ikke slik at vi sitter og ser på at brødet hever. Med denne fremgangsmåten går det raskt å gjøre deigen klar til forheving. Mens deigen hever kan man jo gjøre noe helt annet.

Ferdig stekt er brødet høyt og luftig og smaker nydelig. En sikker vinner for både store og små. Kanskje noe å bake til helgen?

Du trenger

 • 1 pose TORO Kornbrød
 • 100 g solsikkekjerner (spar litt til å drysse over brødet før steking)
 • 4 dl kaldt vann
 • 3-4 ss olje

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt videre på middels hastighet i 8 minutter.

Har du ikke kjøkkenmaskin bruker du lunkent vann og elter for hånd i minimum 10 minutter.

2. Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, gjerne 1 time.

3. Kna deigen sammen og form til brød. Legg i smurt brødform (ca. 1,5 l) og etterhev tildekket i 30-45 minutter. (Om deigen klisser bruker du bare litt olje under utbaking.)

4. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Når ovnen er varm pensler du brødet med vann og senker temperaturen til 220 °C. Dryss gjerne over solsikkefrø og klem de forsiktig ned i deigen. Stek på nederste rille i ca. 30 minutter. Mot slutten av steketiden banker du forsiktig på brødet. Avgir det en hul lyd er brødet ferdig.

5. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Hjemmebakt brød nytes best nystekt! For å holde på ferskheten kan du skjære brødet i skiver og legge det i fryseren.

 Tips

 Ønsker du en sprø skorpe på hele brødet, kan du ta brødet ut av formen 5 minutter før det er ferdig, og la det steke på rist i ovnen i 5 minutter.

TORO Kornbrød

Nybakt brød er noe av det aller beste vi får

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

 1. Kåre Henriksen sier:

  Har dere sluttet å produsere KORNBRØD ? Jeg finner det ikke i noen butikker lenger . Det ville være synd fordi det smaker godt og holder seg uten å tørke ut.

  • Baking for alle sier:

   Hei Kåre
   Ja, TORO Kornbørd forsvinner dessverre ut av butikkene nå, da det var for få som kjøpte produktet. Vi anbefaler at du brøver TORO Grove Rundstykker som erstatning, selv om vi vet det ikke er det samme. Det er veldig hyggelig å høre at du var fornøyd med produktet, kanskje det kommer tilbake en gang.
   Hilsen TORO Bake og Dessert teamet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *