Browniefigurer

Browniefigurer
10. november 2019

Browniefigurer

Print Friendly, PDF & Email
   

Julen er tid for å være sammen med de man er glad i. Dette er en perfekt anledning til å samles rundt hjemmelaget bakst, enten det er til juleverksted, julebord eller adventshygge. Pepperkaker er en klassiker, men hva med å variere med noen browniefigurer som for eksempel browniereinsdyr, juletrær eller nisseluer? Perfekt juleaktivitet der liten og stor kan få utløp for sine kreative sider. Superenkelt, veldig hyggelig og kjempegodt!

Denne oppskriften gir 21 store browniefigurer (kantene som skjæres av kan brukes til å lage Browniekuler)

Du trenger

Glasur:

Pynt:

  • Kakestrøssel og polkastenger til juletrebrownies
  • Kakepynt formet som øyne, saltstenger og røde NonStop til reinsdyrbrownies

* Ønsker du å lage TORO Brownies (12 kakestykker) tilpasser du tilberedningen og bruker en liten langpanne 20x30cm

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C).  Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert til det skal brukes i glasuren.1.

2. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Bruk en form på ca. 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott.  Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.

4. La kaken avkjøles i formen, gjerne over natten om du har mulighet til det. I mellomtiden kan gjøre klar glasuren. Rør sammen 125 g kremost naturell , 50 g mykt, romtemperert smør. Tilsett glasurmiksen og pisk til glasuren får en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp). Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.

5. Fordel glasuren i tre små skåler. Ha rød konditorfarge i den ene, grønn i den andre og la den tredje forbli hvit. Skjær brownien i trekanter og pynt til browniefigurer. For browniejuletrær, sprøyt grønn glasur i sikksakk over browniestykkene, stikk sukkerstenger inn nederst som stamme og pynt med kakestrøssel. For browniereinsdyr, brekk saltstenger i biter og stikk dem forsiktig inn i bunnen av browniestykkene.  Fest øyne og NonStop med hvit ostekremglasur.  For nisseluebrownies, fordel rød glasur over browniestykkene, sprøyt en bord med hvit glasur i bunnen av trekanten og en liten sirkel på toppen som dusk på nisseluen.

Se her for flere juleoppskrifter.

 Allergiinfo!

Browniefigurene er melkefri ved bruk av margarin uten melk og melis istedet for ostekremglasur. Ved bruk av TORO Fri Glutenfri Brownies er den også glutenfri.

 Tips

Stek brownien dagen før og la den stå kjølig over natten så blir det enda enklere å skjære ut juletrærne.

Browniefigurer

Browniefigurer

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

  1. Ingvild Berg sier:

    Hei! Så fine brownies!! Hvor har dere fått tak i øynene til reinsdyr-brownien?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *