Brownie Figurer

28. november 2018

Brownie Figurer

Print Friendly, PDF & Email
   

Julen er tid for å være sammen med de man er glad i. Dette er en perfekt anledning til å samles rundt hjemmelaget bakst, enten det er til juleverksted, julebord eller adventshygge. Pepperkaker er en klassiker, men hva med å variere med noen brownie reinsdyr, juletrær eller hjerter? Perfekt juleaktivitet der liten og stor kan få utløp for sine kreative sider. Super enkelt, veldig hyggelig og super godt!

Denne oppskriften gir ca 20 brownie figurer, og restene du får mellom brownies figurene kan du bruke til å lage små, søte brownieskuler – se oppskrift på Browniekuler her:)

Du trenger

Pynt:

  • Melis
  • Non Stop, kakestrøssel eller annen pynt

* Ønsker du å lage TORO Brownies (12 kakestykker) tilpasser du tilberedningen og bruker en liten langpanne 20x30cm

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Bruk en form på ca. 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott.  Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.

3. La kaken avkjøles i formen, gjerne over natten.

4. Når kaken er avkjølt er det tid for pynting. Løft brownien ut av formen og over på benken eller bordet du skal bake på. Behold bakepapiret under så forhindrer du at kaken klistrer seg til underlaget. Bruk pepperkakeformer til å trykke ut figurer av brownien og flytt over på et brett eller en tallerken (bruk en stekespade om brownien begynner å bli klissete). Pynt brownie figurene med melis, Non Stop og/eller annen kakepynt og la juleroen senke seg.

Browniefigurene kan nytes med det samme, eller oppbevares kjølig i en lufttett kakeboks.

Se her for flere juleoppskrifter.

 Allergiinfo!

Brownies figurer er melkefri ved bruk av margarin uten melk.

 Tips

Stek brownien dagen før og la den stå kjølig over natten så blir det enda enklere å trykke ut figurene.

Lag Brownie Figurer på Juleverkstedet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *