Brownie-Sjokolademousse-Trifle

9. november 2019

Brownie-Sjokolademousse-Trifle

Print Friendly, PDF & Email
   

Trifle er betegnelsen på en lagvis dessert som stammer fra England. Opprinnelig lages den ved at vaniljesaus, sukkerbrød, frukt og krem legges lagvis i et gjennomsiktig glass eller en glassbolle. Med denne oppskriften kan du lage Brownie-Sjokolademousse-Trifle, en sjokoladefest i et glass med brownies, sjokolademousse og krem lag på lag.

Desserten gjør seg utrolig godt på et dekket bord og er veldig enkel å lage, spesielt hvis du har noen rester av Brownies liggende som du gjerne vil bruke opp.

Trifle er en skikkelig festdessert som passer perfekt til litt mer høytidelige anledninger, som nyttårsaften eller julebord. Dessuten kan du lage den klar på forhånd slik at du slipper å trekke inn på kjøkkenet mellom middag og dessert for å forberede. Du er garantert å få komplimenter fra alle sjokoladelskerne der ute når denne herligheten kommer på festbordet.

Denne oppskriften gir 8 porsjoner

Du trenger

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
  2. Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant på kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketiden.
  3. Avkjøl kaken i formen.
  4. Når kaken avkjøles lager du sjokolademoussen ved å blande de to posene med TORO Sjokolademousse med 3 dl melk. Pisk med en mikser i 5 minutter.
  5. Pisk 1,5dl krem med litt sukker
  6. Legg Brownies, sjokolademousse og krem lagvis i serveringsglass og sett i kjøleskapet i minimum 15min.
Med denne oppskriften kan du lage Brownie-Sjokolademousse-Trifle, en sjokoladefest i et glass med Brownies, sjokolademousse og krem lag på lag.

Med denne oppskriften kan du lage Brownie-Sjokolademousse-Trifle, en sjokoladefest i et glass med Brownies, sjokolademousse og krem lag på lag.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *