Browniekuler

10. november 2019

Browniekuler

Print Friendly, PDF & Email
   

På jakt etter en godbit til kaffen som virkelig imponerer gjestene? Eller en hyggelig juleaktivitet som får deg og dine i skikkelig julestemning? Browniekuler er brownies dyppet i smeltet sjokolade og pyntet med strøssel. De er superenkle å lage og smaker helt magisk! Siden pynten kan varieres til det uendelige kan du selv være med å sette ditt personlige preg på resultatet. Perfekt som aktivitet på juleverksted eller til servering i juleselskap, på juleavslutning eller som kos til kaffen. Oppbevarer dem kjølig i en lufttett kakeboks så varer de julen gjennom (om du klarer å holde fingrene fra fatet da!).

Denne oppskriften gir ca 40 browniekuler

Du trenger

 • 1 pose TORO Brownies*
 • 1 egg
 • 1 dl vann
 • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)

Pynt:

 • 250g sjokolade
 • Kakestrøssel etter eget ønske

* Ønsker du å lage dobbel porsjon kan du bruke TORO Brownies Langpanne og tilpasse tilberedningen etter det.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Bruk en form på ca. 20×30 cm (30×37 cm om du bruker TORO Brownies Langpanne). Klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen og smør kantene med litt smør. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott.  Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.

3. La kaken avkjøles i formen (gjerne over natten om du har mulighet til det).

4. Skjær brownien i små biter (ca. 2 x 2 cm avhengig av tykkelsen på brownien og hvor store du ønsker at kulene skal bli). Rull til små kuler og legg til side på et bakepapir eller en fjøl.

5. Brekk opp sjokoladen og ha den i en skål som tåler varme. Kok opp vann i en kjele og smelt sjokoladen i et vannbad. Rør om av og til og pass på at sjokoladen ikke brenner seg i bunnen. Når all sjokoladen er smeltet tar du den av platen så den får avkjølt seg litt før du skal dyppe browniekulene i den.

6. Ha ønsket pynt i en liten skål. Her er det kun fantasien som setter begrensninger og både kokos, kakaopulver og kakestrøssel fungerer ypperlig som pynt. Dypp så en og en browniekule i den smeltede sjokoladen og legg den deretter direkte over i skålen med pynt. Dekk kulen med pynt ved å rulle den rundt i skålen til alle sidene er dekket. Legg den så tilbake på et bakepapir for avkjøling. Gjenta til alle browniekulene er dekket i fargesprakende og smakfull pynt.

7. Avkjøl kulene til sjokoladen er stivnet (gjerne i kjøleskap, da går det fortere) og ha dem i en kakeboks eller på et fat for servering. Browniekulene smaker nydelig om du serverer dem med det samme, men nesten enda bedre om de får en liten tur innom kjøleskapet før servering.

Server og nyt følelsen av at julestemningen kommer krypende!

Se her for flere juleoppskrifter.

 Allergiinfo!

Browniekulene er melkefri ved bruk av margarin og strøssel uten melk.

 Tips

Stek gjerne brownien dagen før du skal rulle ut kulene så blir det enda enklere å få faste, runde kuler.

 

Browniekuler er den perfekte julepynten til dessertbordet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

21 Comments

 1. Jeanette sier:

  Hva er holdbarheten?

 2. Hilde Utsogn sier:

  Hva er holdbarheten på disse?

 3. Bente sier:

  Kan de fryses?

 4. Trine Pedersen sier:

  Hei. Hva slags sjokolade er best å bruke utenpå kulene?

  • Baking for alle sier:

   Hei Trine,
   Takk for tilbakemelding og beklager sent svar! Vi brukte Odense 55% kokesjokolade, men skal gå fint å bruke andre typer også. Håper det løste seg med baksten!

 5. nora sier:

  Blir de best om man lager kaka dagen før man ruller kulene, eller spiller det ingen rolle?

  • Baking for alle sier:

   Hei Nora,
   Beklager veldig for sent svar! Det er enda lettere å rulle ut kulene om man steker kaken dagen før, men det går helt fint å steke den samme dag også så lenge du avkjøler kaken før du begynner å rulle kuler. Håper baksten ble vellykket og falt i smak 🙂

 6. Guro sier:

  Hva slags type sjokolade bruker du? Hvilke(n) redslap bruker du når kulene skal dyppes i sjokoladen? Her ble det bare tyktflytende sjokolade og mye søl…

  • Baking for alle sier:

   Hei Guro,
   Takk for tilbakemelding og beklager sent svar! Vi brukte Odense 55% kokesjokolade, men skal gå fint å bruke andre typer også. Håper det løste seg med baksten fordet!

 7. Anette sier:

  Hei! Er de fine å gi i julegave? Eller blir holdbarheten for kort? Kan de fryses til de eventuelt skal gies bort?

  • Baking for alle sier:

   Hei,
   Browniekulene er veldig fine å gi i julegave:) De kan fint fryses til de skal gis bort, hvis ikke så holder de også et par uker i kjøleskapet. Ha dem i en fin krukke med sløyfe så så er jeg sikker på at mottakeren vil bli fornøyd 🙂

   Kos deg med bakingen 🙂

   • Christine sier:

    Hvilken type sjokolade kan man bruke? Lys eller mørk kokesjokolade? 200 ut melkesjokolade? Kakao pulver? Obiy? Evt annet man finner på kiwi og rema

    • Baking for alle sier:

     Hei,
     Du kan bruke alle typer sjokolade, men bruk gjerne kokesjokolade da denne er litt enklere å smelte.
     Håper det gikk fint med julebaksten!

     God jul 🙂

 8. Gabriele Neset sier:

  Jeg laget disse i fjor, men syns det var veldig vanskelig å få på sjokoladen og strømselskapet uten at det ble veldig grisete og så udelikat ut. Smaken var veldig god, så jeg ønsker å lage de igjen. Har du noen tips til hvordan jeg skal få det bedre til?

 9. Gabriele Neset sier:

  Strøsselet skal det være😀

  • Baking for alle sier:

   Hei,

   Så hyggelig å høre at du likte dem:) Et tips kan være å gi browniekulene en liten time i fryseren etter at du har trillet dem så de er kalde før du dypper dem i smeltet sjokolade. Da stivner sjokoladen raskere og det blir mindre gris. Anbefaler da også å ha sjokoladen og strøsselet i skåler og at du slipper kulene direkte over i skålen med med strøssel etter at de er dyppet i sjokolade og rister litt i skålen til kulene er helt dekket av strøssel (dette for at ikke sjokoladen skal stivne helt før strøsselet kommer på). Har du ikke tid til å kjøle ned kulene kan du også legge dem direkte over på bakepapir etter at de er dyppet i sjokolade og sprinkle strøssel over dem mens de ligger på bakepapiret. Da vil du ikke få strøssel på undersiden av kulene, men de får et litt mer konfektaktig uttrykk som også er fint 🙂

   Håper noe dette var til hjelp og at du koser deg med bakingen 🙂

   God julebakst!

 10. Sonia sier:

  Disse var fine! Hvor er det fargerike strøsselet kjøpt fra?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *