Brownies-ispinner

24. mai 2018

Brownies-ispinner

Print Friendly, PDF & Email
   

Vil du ha en ny og kreativ måte å servere Brownies på til sommerfesten eller barnebursdagen? Hva med Brownies-ispinner med ostekrem? Supergode, fargerike og morsomme – i tillegg blir det mindre kliss når man kan spise den rett fra pinnen. Disse vil garantert bli en snakkis når de serveres og passer perfekt når man skal servere mange.

Du trenger

 

Ostekremglasur:

Pynt

  • Ulike konditorfarger
  • Kakepynt etter eget ønske
  • Ispinner (fås kjøpt på f.eks. hobbybutikk)

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. Pass på at kaken ikke blir for lite stekt, da den vil være vanskeligere å dele og servere.

(Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

5. Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremete konsistens. (For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig)

6. Fordel den ferdige ostekremen i 4 skåler og tilsett ulike konditorfarger til du får ønsket farge. Del kaken i porsjonstykker og stikk en ispinne i hvert stykke. Legg gjerne et mellomleggspapir under hvert stykke, så de blir enklere å løfte fra brettet. Pynt med kakepynt etter eget ønske og server til glade gjester.

 Tips

Du kan lage brownies dagen før, men vent med å pynte kaken til samme dag som den skal serveres. Kaken er enklere å jobbe med om den har stått en dag, da den ikke blir like porøs.

På Jernia finner du en perfekt form til langpannekaker. Lokket gjør kaken enkel å oppbevare og å ta med seg. Du finner den her.

 Allergiinfo!

Ved bruk av melkefri margarin og melkefri kremost er kaken melkefri.

Server fargerike og morsomme brownies-ispinner

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *