Brownies med ostekrem til 17.mai

29. april 2019

Brownies med ostekrem til 17.mai

Print Friendly, PDF & Email
   

Ingen 17.mai uten et kakebord og intet kakebord uten brownies! Dette er en spennende variant av brownies med ostekrem til 17.mai. Pynter du i tillegg med litt jordbær og blåbær, så er disse porsjonsstykkene perfekte til kakebordet. Ostekremen og bærene gir litt syrlighet til den søte og kraftige browniesen og gjør det til en fest å spise! Brownies kan lages dagen i forveien, slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen.

Skal du ha med deg kaken et annet sted lager du enkelt ostekremen klar dagen før og har over på en plastpose som legges i kjøleskapet over natten slik at den er lett å frakte, så kan du pynte når du kommer frem.

Du trenger

 

Ostekremglasur:

Pynt

  • 2 kurver blåbær
  • 2 store kurver jordbær

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden.

(Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

5. Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremete konsistens. Del kaken i porsjonsstykker og legg en teskje med ostekrem på hvert stykke

(For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig)

6. Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Del jordbærene i  fire og fordel sammen med blåbærene rundt oppå ostekremen på kakestykkene.

 Tips

Du kan lage brownies dagen før, men vent med å pynte kaken til samme dag som den skal serveres.

På Jernia finner du en perfekt form til langpannekaker. Lokket gjør kaken enkel å oppbevare og å ta med seg. Du finner den her.

 Allergiinfo!

Ved bruk av melkefri margarin og melkefri kremost er kaken melkefri.

Lag denne herlige variasjonen av brownies til kakebordet på 17.mai

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *