Brownies med sjokoladebiter

Brownies med hvit og mørk sjokolade
30. juli 2018

Brownies med sjokoladebiter

Print Friendly, PDF & Email
   

Brownies må være en av Norges mest spiste kaker. Den krever ikke dill og dall og passer både som dessert, på fredagskvelden, i bursdag, på hyttetur og i dåp. Ja så og si til alle anledninger. Uansett hvilken kake som står ved siden av, er det alltid brownies som går først.

Det fine med brownies er at den serveres i stykker, da kan man smake litt før den serveres og ikke minst gjemme bort noen kakestykker. For er det en ting som er sikkert, så er det at det ikke blir en smule igjen.

Denne oppskriften gir deg en enkel måte å variere brownies på som gjør den enda litt bedre (nei, man skulle ikke trodd det var mulig). Bare prøv selv! Men husk å gjemme unna noen kakestykker..

 Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Du trenger

  • 1 pose TORO Brownies Langpanne*
  • 2 egg
  • 1,5 dl vann
  • 150 g smeltet smør eller margarin
  • 150 g mørk sjokolade (50%  eller 70%)
  • 150 g hvit sjokolade

* Ønsker du å lage TORO Brownies (12 kakestykker) tilpasser du tilberedningen og bruker kun 75 gram av de to sjokoladetypene.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Grovhakk sjokoladen i biter. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller margarin). Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre. Tilsett sjokoladebitene og rør inn i deigen.

2. Bruk en form på ca 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)

3. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate.  Dryss et tynt lag melis over kakestykkene og server.

Advarsel: Farlig god!

 Allergiinfo!

Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk. Velg da en mørk sjokolade uten melk og sløyf den hvite sjokoladen.

 Tips

Er formen din større enn 20×30 cm? Bruk aluminiumsfolie til å lage skiller i formen så den blir riktig størrelse, og legg så bakepapir i formen.

Brownies med hvit og mørk sjokolade

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *