Bursdagskake med regnbue

23. april 2017

Bursdagskake med regnbue

Print Friendly, PDF & Email
   

Bursdag er en stor dag og hva er vel hyggeligere enn å gjøre stas på de små med en kake som gjenspeiler interessene deres. For mange barn er regnbuer det morsomste å tegne fordi man får brukt alle fargestiftene på en gang. På en bursdagskake med regnbue, får man brukt non-stop i alle fargene, og ikke er den vanskelig å lage heller. En ting som er sikkert er at en liten prinsesse der hjemme vil bli strålende fornøyd dersom denne kaken kommer på bordet.

Du trenger

Glasur:

Pynt:

  • 2 pakker Non-stop med melkesjokolade
  • 1 pakke mini-marsmallows

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med sjokoladekakeposens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

 3. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Bland godt, helst med en visp så får du en kremete konsistens. Er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren, skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, 

4. Legg to hauger med mini-marsmallows litt nedenfor midten av kaken og med passe mellomrom. Start med å lage den midterste buen med non-stop i samme farge. Bygg så på med buer i forskjellige farger til kaken har fått en fin regnbue. Lag eventuelt en ramme rundt kaken med non-stop i forskjellige farger.

step-by-step regnbuekake

Lykke til!

På denne bursdagskaken med regnbue, får man brukt non-stop i alle fargene, og ikke er den vanskelig å lage heller. En ting som er sikkert er at en liten prinsesse der hjemme vil bli strålende fornøyd dersom denne kaken kommer på bordet.

På denne bursdagskaken med regnbue, får man brukt non-stop i alle fargene, og ikke er den vanskelig å lage heller. En ting som er sikkert er at en liten prinsesse der hjemme vil bli strålende fornøyd dersom denne kaken kommer på bordet.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

  1. Hedda Nyhus sier:

    I likhetens navn- både prinser og prinsesser blir glad for denne kaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *