Noen som har bursdag?

Glutenfri sjokoladekake
20. mars 2015

Noen som har bursdag?

Print Friendly, PDF & Email
   

Det går mot vår og mange bursdagsfeiringer. Bursdag er en stor dag for mange, med mange forventninger, spesielt for de små. Noe av det viktigste er selvfølgelig presanger og ikke minst bursdagskake. Sjokoladekake i langpanne er den mest tradisjonelle bursdagskaken.

Den må være en av de beste bursdagskakene. Smaken toppes med  en fløyelsmyk sjokoladeglasur med smak av mokka. Deilig og rund i smaken og med kremete konsistens. Herlig!

Denne oppskriften gir et enkelt og morsomt tips til hvordan du kan pynte bursdagskaken, om kaken er til liten eller stor. Den er perfekt når du skal ha barnebursdag. Oppskriften er nemlig glutenfri og kan enkelt gjøres melkefri – uten at det går utover smaken. Prøv bare selv!

Du trenger

Glasur:

Pynt:

  • 1 pose marshmallows
  • 1 pakke smarties

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanne ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.

Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

3. Lag kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det avkjølte smøret med posens innhold og visp sammen til blandingen korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Bruk gjerne en visp, så får du en kremete konsistens. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).

4. Form marshmallows til ønsket tall og dryss over smarties.

Er du av den vågale og avanserte bakeren og har en brenner hjemme? Flamber da marshmallowsene til de blir gyllne på toppen og myke inni. Det er lurt å holde god avstand så glasuren og smarties ikke blir stekt. Lykke til med baksten og gratulerer med dagen!

 Tips

Du finner en super kakeform på Jernia, perfekt til langpannekaker og med lokk som gjør den enkel å oppbevare og ikke minst ta med. Du finner den her.

 Allergiinfo!

Sjokoladekaken er glutenfri. Den er også melkefri hvis smøret erstattes med melkefri margarin.

Glutenfri sjokoladekake

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *