Crème Brûlée med sitron

11. januar 2018

Crème Brûlée med sitron

Print Friendly, PDF & Email
   

Nå som det nye året er i gang passer det perfekt med en frisk vri på desserten. Syrlig sitron er overraskende godt i kaker og desserter og crème brûlée med sitron er intet unntak. Den syrlige sitronen passer perfekt med den søte vaniljesmaken og gir desserten en helt ny vri. Server denne neste gang du har gjester og du vil garantert få både skryt og komplimenter.

Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

 Du trenger

Tilberedning

 1. Bland de to posene i pakken med TORO Crème brûlée med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
 2. Kok opp under omrøring. Rør inn to spiseskjeer med sitronsaft og 1 teskje med finrevet sitronskall og fordel i seks serveringsskåler.
 3. Sett serveringsglassene i kjøleskap i 4 timer, eller til de har stivnet.
 4. Fordel 1 ts karamellsukker over hver porsjon 5 minutter før servering (karamellsukkeret vil stivne av seg selv når det får stå litt).

Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en Crème brûlée-brenner.

 Tips

 Crème brûlée kan lages dagen før, men ta den da ut av kjøleskapet en time før servering slik at den ikke oppleves som så kald å spise

Prøv denne knallgode desserten neste gang du har gjester

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

4 Comments

 1. trine kvarud sier:

  Hva er karamellsukker?

  • Baking for alle sier:

   Hei Trine
   Karamellsukker er egentlig brent sukker som smaker litt som karamell. I crème brulée pakken så følger dette med i pakken og lager det harde sukkerlokket på crème brulée.
   Crème brulée består av puddingen med vaniljesmak og dette lokket med smeltet sukker på toppen.
   Ha en fin dag videre 🙂

 2. Er creme br ulee Torp garantert glutenfrtt?

  • Baking for alle sier:

   Hei
   Ingrediensene i Creme Brulee er glutenfrie og produktet er i henhold til lovverket for merking av glutenfrie produkter (under 20 ppm) glutenfritt. Offentlige myndigheter og interesseorganisasjoner går gode for at de aller fleste glutenallergikere trygt kan innta disse matvarene. Hvetehyperallergikere bør utvise varsomhet med alle former for matvarer som består av flere ingredienser. Som med alle sammensatte produkter kan man i midlertidig ikke garantere 100 % for at det ikke kan forekomme kontaminasjonsspor av gluten. Håper dette er svar godt nok 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *