Dessertpavlova med deilig sjokolade

TORO Marengs Pavlova
7. oktober 2015

Dessertpavlova med deilig sjokolade

Print Friendly, PDF & Email
   

En ny variant av pavlova på bloggen! Denne herlige sjokoladepavlovaen er dekket med myk vaniljekrem, bringebær, bjørnebær og grovhakket mørk sjokolade. En utrolig god kombinasjon som virkelig er vert å prøve.

Kakevanene våre endrer seg ofte med årstidene. På høsten for eksempel bakes det mer paier med bær, boller og eplekaker rundt om i de norske hjem. På våren derimot er det ofte pavlova som får skinne. Pavlova er en super kake fordi kaken enkelt kan varieres i det utallige. Kun kreativiteten setter en stopper. Dermed kan man enkelt sette sitt preg på kaken. Denne sjokoladepavlovaen har deilig smak av sjokolade i marengsbunnen og er pynter med mørk sjokolade. Du velger selvfølgelig den sjokoladen du liker aller best.

For sjokoladepavlova gjør du som følger:

Du trenger

Fyll og pynt

  • 1 kremfløte (ca 3 dl)
  • 3 dl vaniljekrem (hjemmelaget eller kjøpt ferdig)
  • Ca. 2 kurver bjørnebær
  • Ca. 2 kurver bringebær
  • Grovhakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og bland inn 1,5 dl vann.  Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

2. Vend forsiktig inn siktet bakekakao og finhakket mørk sjokolade.

Marengsbunn med sjokolade

Å «vende inn» betyr å forsiktig blande inn slik at luften ikke går ut av marengsen. Bruk gjerne en slikkepott. Det er bare fint med sjokolademønster i marengsbunnen så du trenger ikke røre sjokoladen helt ut. Rører du for lenge eller for hardt vil luften gå ut av marengsen, så vær varsom og ikke bland mer enn nødvendig.

3. Hell marengsen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut  ved hjelp av en slikkepott. Da får du en fin opphøyning ytterst og en «grop» til vaniljekremen i midten. Marengsbunnen vil da se ut som et rundt basseng, se her for bilder.

Alternativt kan du fordele marengsen utover hele stekebrettet.

4. Stek marengsbunnen på midterste rille i 60 minutter. La bunnen avkjøles. (Du kan gjerne la den stå over natten).

5. Rett før servering pynter du kaken. Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Pisk ca. 3 dl fløte til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Mens kremen piskes rører du vaniljekremen myk. Vend forsiktig vaniljekremen inn i kremen ved hjelp av en slikkepott og fordel over marengsbunnen. (Samme her som over, jo mindre du rører jo mer luftig forblir kremen.)

6. Skyll bærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Grovhakk sjokoladen. Fordel bærene over vanilijekremen og dryss grovhakket sjokolade over  til slutt.

Server med kniv og kakespade og nyt!

TORO Marengs Pavlova

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *