Edderkoppmuffins

Sjokolademuffins pyntet med lakris som ben, sjokoladestrøssel og øyne.
15. oktober 2019

Edderkoppmuffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Har du lyst til å bake noe godt til Halloween? Disse edderkoppmuffinsene er litt skumle og farlig gode, også smeller de i munnen. Ja faktisk, takket være sjokosmell som edderkoppmuffinsene er pyntet med.

Feiringen av halloween er stort i USA og det har blitt mer vanlig også i Norge. Butikkene er allerede fulle av skumle kostymer for store og små. Så neste lørdag skal du ikke se bort ifra at du møter på et lite spøkelse, et stort skjelett, eller noen zombier på nattestid. Mange ringer på hos naboer for å samle inn godteri og andre godsaker og naboen må velge mellom å få en rampestrek eller å gi bort noe godt. De fleste velger det siste. Disse edderkoppmuffinsene egner seg nok ikke særlig godt i godteriposen, men er morsomme å servere på halloween og smaker supergodt.

Du trenger

  • 1 pose TORO Sjokolademuffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller flytende margarin)
  • Muffinsformer (svarte eller mørkebrune)

Glasur

Pynt

  • Sjokosmell (klikk her for bilde)
  • Lakrissnører
  • Øyne

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C).

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i ca. 16 små muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett, da får du finest fasong. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver form eller to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

3. Stek på midterste rille i ca. 12 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles seg på rist.

4. Når muffinsene er avkjølt lager du glasur. Hell posens innhold i en bolle og tilsett en-og-en spiseskje med vann. (Det er viktig at du tilsetter vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Rør sammen til du har en tykk, men smørbar konsistens.

5. Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje, sett på øyne og dryss over sjokosmell. Sett muffinsen på kakefatet. Klipp til lakrissnører til ben og bruk baksiden av en fyrstikk el. til å lage hull til bena. Fest så lakrissnørebena i hullene.

Resultatet er en veldig god og litt skummel edderkoppmuffins som smeller i munnen.

 Tips

Du får kjøpt øyne (spiselige) på Jernia. Evt. kan du bruke sjokolinser el. som øyne.

 

Sjokolademuffins pyntet med lakris som ben, sjokoladestrøssel og øyne.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *