Ekstra saftig sjokoladekake

28. desember 2015

Ekstra saftig sjokoladekake

Print Friendly, PDF & Email
   

En sjokoladekake skal være saftig, myk og smake deilig av sjokolade. Den skal ha sjokoladeglasur og pynt. Aller helst laban seigmenn. Denne oppskriften er for deg som liker sjokoladekaken ekstra saftig, ekstra myk og med ekstra god smak av sjokolade. Ved å tilsette en pose brownies i langpannekaken får du nettopp det.

For ekstra saftig sjokoladekake trenger du:

Glasur:

Tilberedning

1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen egg, vann og smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn kakedeig.

2. Ha røren i en smurt langpanneform (den som følger med ovnen). Fordel røren jevnt.

3. Stek på nederste rille i ca. 30 minutter. (Steketid avhenger av størrelsen på langpanneformen din). Etter 30 minutter stikker du i midten av kaken med baksiden av en fyrstikk eller en kakenål. Kommer den ut uten flytende deig er kaken ferdig. Om deigen er flytende lar du kaken stå i 3-5 minutter til. Stikk så i kaken igjen. La kaken avkjøles på rist.

4. Lag glasur mens kaken avkjøler seg. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg (eller bland med litt kaldt vann). Bland det romtempererte smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.

4. Legg kaken over på et fat. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt etter ønske og server.

TORO triks for saftig sjokoladekake

Ekstra saftig sjokoladekake

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

18 Comments

 1. Nora sier:

  Skal man blande innholdet i de to forskjellige kakeposene med egg, vann og smør? Er det denne blandingen som gjør kaken xtra saftig?

  • Baking for alle sier:

   Hei Nora
   Det som gjør kaken ekstra saftig her er at du får den seige brownien i kombinasjon med den luftige sjokoladekaken. Det er disse to variantene blandet sammen til en kake som gir en ekstra saftig sjokoladekake. Lykke til med baksten 🙂

 2. BENEDICTE sier:

  Går det fint å fryse denne kaken?

  • Baking for alle sier:

   Hei
   Det går helt fint, bare tin kaken i romtemperatur. Ikke varm kaken i ovnen for å tine den, da den lett kan bli tørr.
   Lykke til med baksten.

 3. Ann-June Fykse sier:

  Skjønte ikke helt..Skal ingrediensene som er satt opp her være i tillegg til ingrediensene som står skrevet på hver av posekakene??

  • Baking for alle sier:

   Hei
   Beklager at det ikke var så tydelig. Nei, ingrediensene som er satt opp er de ingrediensene som skal være i de to posene oppsummert. Når vi skriver 1 pose, så mener vi bare pulveret i posen og ikke at du skal lage den klar på forhånd. Masse lykke til med baksten!

 4. Mariann Løyning sier:

  Fantastisk oppskrift!! Både barn, mann og kollegaer elsker denne kaken ????

 5. hanne sier:

  har kjøpt inn begge posene, men sitter og ser på tilbredningen på posene, og kan ikke skjønne hvordan det kan bli nok væske av kun 1 egg, 1 d vann og 100 g smør når bare langpannekaka i seg selv opprinnelig skal ha 3,5 dl vann og 200 g smør! har jeg forstått dette riktig? det blir altså ikke for tørt?

  • Baking for alle sier:

   Hei Hanne,
   Beklager veldig for sent svar! I oppskriften står det 1 egg, 4,5 dl vann og 300g smeltet smør og dette skal være akkurat nok til å få en passe tyktflytende røre. Håper det løste seg med baksten og at det smakte 🙂

 6. Eva Helsø sier:

  Hei?

  Har du prøvd denne i rundform, og deretter delt den for fyll?

  Mvh Eva.

 7. Iselin sier:

  Hei. Er der stor eller liten langpanne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *