Enkel Pavlova i krans med tropiske frukter

29. september 2016

Enkel Pavlova i krans med tropiske frukter

Print Friendly, PDF & Email
   

Pavlova med tropiske frukter er perfekt som dessert, og er både frisk og søt på samme tid. Kombinasjonen av den sprø, litt seige bunnen av marengs, fløyelsmyk vaniljekrem og deilige frukter gjør inntrykk på de fleste.

Bunnen kan du lage klar dagen før eller i god tid før gjestene kommer, da gjenstår det kun å pynte kaken.

Med denne oppskriften er det enkelt å lykkes.

Du trenger

Fyll og pynt

  • 1 kremfløte (ca 3 dl)
  • 3 dl vaniljekrem
  • 1 vannmelon
  • 1 – 2 mango (avhengig av størrelse på mangoen)
  • 2 pasjonsfrukt (en moden pasjonsfrukt har skrukkete skall)

 Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
  2. Tegn en ring på et bakepapir og fordel marengsen. Bruk en slikkepott og dra marengsen utover, slik at du får en kant rundt.
  3. Stek på midterste rille i 60 minutter.
  4. Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Bland forsiktig inn 3 dl vaniljekrem ved hjelp av en slikkepott og fordel utover den avkjølte marengsbunnen.
  5. Ta av skallet på mangoene og del i tynne skiver. Bruk en melonskje for å skjære ut små kuler av vannmelonen. Dander pavlovakransen med mangoskivene, melonkulene og frøene fra pasjonsfruktene

 

 Allergiinfo!

TORO Marengs er glutenfri.

 Tips

 Marengsbunnen kan lages dagen før den skal brukes, men pynt marengsen like før servering for å unngå at den blir bløt.

Pavloa med tropiske frukter

Pavloa med tropiske frukter

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

4 Comments

  1. Tove kleppa sier:

    Var kjempegod??

  2. Anne sier:

    Har akkurat stekt ferdig min og skulle bare inn her og titte på hvordan den skulle «fylles» og ser het at du har laget en ring 🙂
    Litt i seneste laget for meg nå.., men tusen hjertelig takk for tipset ? som jeg skal benytte meg av neste gang ?

    • Baking for alle sier:

      Hei Anne
      Det er helt opp til deg hvilken form du lager på pavlovaen, den blir god uansett. Men som du skriver er det alltid mulig å variere neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *