Eplekake i brødform

Eplekake i brødform
26. september 2019

Eplekake i brødform

Print Friendly, PDF & Email
   

Høst er høysesong for norske epler og både hager og butikker bugner nå av saftige, norske epler. Eplekake i brødform er enkelt å lage og smaker supergodt til dessert eller som kos til kaffen.  Saftig, myk med en herlig smak av epler og kanel.

Denne oppskriften gir ca 10 kakestykker.

Du trenger

  • 1 pose TORO Eplekake
  • 2,5 dl vann
  • 150 smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin)
  • 2-3 epler
  • 1 ss kanel

Tilberedning

1. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

2. Kle en brødform på ca 1,5l med bakepapir og hell røren i formen.

3. Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk eplebåtene forsiktig ned i røren.

4. Stek på midterste rille i ca. 35 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig.

Ta kaken ut av ovnen og la den hvile i noen minutter. Serveres og nyt 🙂

 Tips

Eplekake i brødform smaker ypperlig med vaniljeis, vaniljesaus eller litt pisket krem ved siden av.

 

Eplekake i brødform

Eplekake i brødform

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *