Eplekake med smuldrelokk

31. august 2019

Eplekake med smuldrelokk

Print Friendly, PDF & Email
   

Nå er endelig de norske eplene her, de er litt mindre, friskere og syrligere enn sine utenlandske kollegaer og fantastisk gode i bakst! Norske epler er proppfulle av smak og i kombinasjon med en søt kake er de en vinner til de fleste anledninger. En eplekake kan varieres i mange ulike retninger og denne varianten, eplekake med smuldrelokk, er en morsom vri på den tradisjonelle eplekaken som alle er så glad i.

Det litt sprø lokket mot den myke og saftige kaken gjør nok eplekake med smuldrelokk til en ny favoritt. Bak den enten som dessert når du har gjester eller til et av de mange sosiale arrangementene høsten som regel bringer med seg. En ting er sikkert, den kommer til å forsvinne fort når den først blir satt på bordet!

Du trenger

  • 1 pose TORO Eplekake
  • 2,5 dl vann
  • 150 smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin)
  • 2-3 epler (hvis eplene er veldig små, trenger du 4-5)
  • 1 ss kanel

Smuldrelokk:

  • 100 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør (romtemperert)

Tilberedning

1. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

2. Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

3. Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk  eplebåtene ned i røren.

4. Bland sammen mel, mykt smør og sukker slik at det klumper seg litt sammen. Smuldre blandingen over kaken.

5. Stek på midterste rille i 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Smuldrelokket skal ha blitt gyldent og sprøtt. Ta kaken ut av ovnen.

Server som den er eller med krem eller vaniljesaus

 Tips

Du kan også bruke en liten smurt langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek da kaken i 30-35 minutter.

Lag denne deilige eplekaken med smuldrelokk nå når de norske eplene er i sesong

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *