Eplekake med vaniljekrem

TORO Eplekake
19. august 2019

Eplekake med vaniljekrem

Print Friendly, PDF & Email
   

Nå er det snart norske epler i butikk. De ekstra gode, saftige og friske eplene. Kanskje er du også så heldig at du har epler i hagen, eller kjenner noen som har det? Da er det snart tid for høsting og kanskje baking av eplekake? Denne oppskriften gir en liten vri på eplekake. Her er kaken toppet med vaniljekrem og mandler. Det er faktisk like godt som det høres ut, om ikke bedre. Prøv bare selv, du blir ikke skuffet.

Du trenger

  • 1 pose TORO Eplekake
  • 2,5 dl vann
  • 150 smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin)
  • 2-3 epler
  • 1 ss kanel
  • 2,5 dl vaniljekrem (ca. 10 ss)
  • 7 ss skivede mandler (du får kjøpt dette i velassorterte butikker)

Tilberedning

1. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen 2,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller 1,5 dl flytende margarin). Bland med posens innhold.

2. Ta frem en rund kakeform (22 – 24 cm). Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

3. Skrell av skallet på eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 1 ss kanel, rist godt. Stikk  eplebåtene ned i røren. Bruk to spiseskjeer til å fordele vaniljekrem rundt på kaken, (skal ikke jevnes utover). Dryss over mandelflarn

4. Stek på midterste rille i ca. 40 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål, fyrstikk el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og nyt.

 Tips

Du kan også bruke en liten smurt langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek da kaken i ca. 35 minutter.

 

TORO Eplekake

Saftig eplekake med vaniljekrem og mandler

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *