Eplemuffins til høstkosen

Glutenfrie muffins
11. september 2019

Eplemuffins til høstkosen

Print Friendly, PDF & Email
   

Endelig eplesesong! Om du ikke er velsignet med epler i hagen bugner butikkene nå over av søte, små og saftige epler fra gårder rundt om i landet.

Opprinnelig bakte man mye med epler på høsten for å bruke opp alle eplene som ble høstet, nå baker vi med norske epler primært fordi de gir en ekstra god smak. En smak av gode minner fra barndommen eller kanskje fra epleslang? Super godt,  spesielt med sukker og kanel på 🙂

Her følger oppskriften på lyse muffins med eple og kanel – en porsjonseplekake om du vil, eller bare eplemuffins til høstkosen. Deigen fordeles i muffinsformer og blir en herlig liten godsak som lukter deilig av kanel. Disse eplemuffinsene faller garantert i smak hos både liten og stor, det kan du være helt sikker på!

 Du trenger

 • 1 pose TORO Lyse Muffins
 • 1,5 dl vann
 • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)
 • Muffinsformer

Fyll

 • 2-3 små epler
 • ca. 1 toppet ts kanel
 • ca. 1 toppet ss sukker
 • Melis til pynt (om du vil)

 Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre.

2. Skrell skallet av eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter og del båtene i to. Ta eplebitene i en tett brødpose og tilsett kanel og sukker. La det være luft i posen og rist til sukker og kanel har fordelt seg rundt eplebitene.

3. Sett frem 12-16 muffinsformer (avhengig av størrelse). Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje og stikk eplebitene ned i røren.

4. Stek eplemuffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter (bruker du store muffinsformer må du legge til noen minutter). Sjekk om eplemuffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er eplemuffinsene ferdige.

 Tips

De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett.

 Allergiinfo!

Eplemuffinsene er glutenfrie.

Glutenfrie muffins

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

3 Comments

 1. Astrid Vesterås Herland sier:

  Jeg slipper en skjefull eplemost ned i hver muffinsform etter at jeg har hatt i deigen, så strør jeg over med strøsukker og kanel. Serveres med vaniljeis. Raskt og godt når noen stikker innom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *