Eton Mess til St.Hans

21. juni 2018

Eton Mess til St.Hans

Print Friendly, PDF & Email
   

Denne helgen står St.Hans og midtsommerfeiring for tur og mange langbord er allerede pyntet til sommerfest. Enten dere er 2 eller 20 til bords er det deilig med en dessert som er rask og enkel å lage, og som samtidig smaker himmelsk og setter et smil om munnen på gjestene.

Eton Mess er en morsom vri på den klassiske pavlovaen og skal visstnok ha blitt til i en aldri så liten pavlovaulykke på britiske Eton College for mange år siden. Med sin søte, seige og sprø marengs, fyldige vaniljekrem og friske jordbær er denne kaken en perfekt dessert på en lys sommerdag. Og best av alt, den er super enkel å lage og kan både serveres i porsjonsglass og i en stor bolle for en mer uformell servering.

Du trenger

Fyll og pynt:

  • 1 kremfløte (3dl)
  • 3 dl vaniljekrem
  • 2 kurver jordbær
  • Noras Rørte Jordbærsyltetøy (eller tilsvarende)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150 °C (ved varmluft 140 °C). Tøm posens innhold i en bolle og bland inn 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

2. Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake (ca 28cm i diameter) ved hjelp av en slikkepott, eller til små marengstopper (ca 24 stk) ved hjelp av to spiseskjeer.

3. Stek marengsen på midterste rille i ovnen i 50-60 minutter (ca 50 min om du har laget små marengstopper og 60 min om rund kake). Sett marengsen til avkjøling.

4. Rett før servering: skyll jordbærene godt og la dem tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken og del dem i to eller fire. Pisk 3dl kremfløte til krem og bland forsiktig inn 3dl vaniljekrem med en slikkepott (jo mindre du rører jo mer kremete holder den seg).

5. Bryt opp marengskaken i mindre biter (dette er ikke nødvendig om du allerede har marengstopper). Fordel marengsbiter, vaniljekrem, jordbærsyltetøy og jordbær lagvis i dessertskåler eller en stor dessertbolle.

Server og nyt smaken av sommer! 🙂

 Tips

Marengsen kan lages dagen før den skal brukes, men vent med å blande med vaniljekrem og bær til like før servering så unngår du at den blir bløt.

 Allergiinfo!

TORO Marengs Pavlova er glutenfri.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *