Fine rundstykker med valmuefrø

20. februar 2017

Fine rundstykker med valmuefrø

Print Friendly, PDF & Email
   

Fine rundstykker smaker så utrolig mye bedre når de er nybakt og denne oppskriften gjør at du kan servere rykende ferske, luftige rundstykker på kort tid. Fine rundstykker med valmuefrø er kanskje sånn vi er mest vant til å se fine rundstykker. De passer perfekt til helgefrokost, som kuvertbrød til en suppe eller gryterett eller til en lunsj der man ønsker å servere noe nybakt.

Det som er sikkert og visst er at nybakte rundstykker kan løfte selv den enkleste rett til noe helt fantastisk. Valmuefrøene gir rundstykkene det klassiske utseende og den lille spissen på smaken som virkelig løfter denne baksten. Kos dere med deilig nybakst.

Du trenger

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på middels hastighet i 5 minutter.
Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

2. Dekk bakebollen med plast og la deigen forheve i minimum 10 minutter.

3. Rull deigen til en pølse og del i 12 deler. Bruk litt olje på hendene hvis deigen klisser, ikke tilsett mer mel. Trill ut til rundstykker og sett dem på et stekebrett med bakepapir. Hev tildekket  i 30 min

4. Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle med vann og strø litt valmuefrø over rundstykkene.
Stek på midterste rille i 20 minutter. Rundstykkene skal da ha fått en gylden farge. De er ferdig når de gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl på rist.

Hjemmebakte rundstykker nytes best nystekt!. Rundstykkene kan også fryses.

 Tips

 Fine Rundstykker deigen kan varieres i det uendelige og brukes både til loff, bagetter, horn og brytebrød. Finn din egen favoritt!

Fine rundstykker er så utrolig mye bedre når de er nybakt og denne oppskriften gjør at du kan servere rykende ferske, luftige rundstykker på kort tid.

Fine rundstykker er så utrolig mye bedre når de er nybakt og denne oppskriften gjør at du kan servere rykende ferske, luftige rundstykker på kort tid.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *